VOZAČ "BMW" SMRTI: Kriv sam za smrt svojih drugara, ali NISAM VOZIO 111 km na sat!

- Nisam poznavao taj put, bilo je mračno i nisam znao da se završava na mestu gde smo pali u Dunav. Odgovoran sam za nesreću sam vozio bez vozačke dozvole i pod dejstvom alkohola, ali ne priznajem da nisam prilagodio brzinu uslovima puta - rekao je Dušan Jovanović pred sudom u prvom zvaničnoj odbrani

  • 28

Dušan Jovanović, koji se sumnjiči da je u novembru izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su na Adi Huji poginuli Miloš Janković, Anastasija Stajić i Nemanja Antić, danas je u Višem sudu u Beogradu delimično priznao krivicu za tragediju.

- Priznajem delimično krivicu. Priznajem da sam vozio pod dejstvom alkohola, bez vozačke dozvole i da sam samim tim odgovoran za smrt Nemanje, Anastasije i Miloša. Ali, ne priznajem da sam vozio 111 kilometara na sat i da nisam prilagodio brzinu uslovima puta - rekao je u svoju odbranu osumnjuičeni za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Dušan Jovanović, koji je prvi put javno izneo odbranu, rekao je i da je te noći nastradali Miloš Janković sam odlučio da uđe u gepek i tako se preveze do Carske Ohote, na Adi Huji. On je naveo i da je sve bilo u redu, dok nisu skrenuli na sporedni put koji vodi do tog lokala.

- Nisam poznavao taj put, bilo je mračno i nisam znao da se na mestu gde smo upali u Dunav, on završava. Osetio sam samo blagi trzaj i tada sam otvorio svoja vrata - rekao je Dušan Jovanović.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Osim njega, iz potopljenog automobila uspeli su da isplivaju još i Milica Jokić i Luka Višnjić, sin voditelje Olje Bećković.

Dušan Jovanović je iskoristio pojavljivanje pred sudom i da izjavi saučešće porodicama nastradalih prijatelja.

- Ne mogu ni da zamislim koliko vam je teško - rekao je Dušan Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BigFoot

    3. mart 2015 | 20:42

    U čemu je razlika? Kriv, ali brzinu ne priznaje.

  • Srbin

    3. mart 2015 | 20:42

    Znas ti kolko si vozio

  • Da kako da ne

    3. mart 2015 | 21:41

    Bas pijan ko letva u 3 ujutru znas koliko si vozio,a i ne bitno je da si isao i 70 a imas alkohol eto ga stav 1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA