CRVENI ALARM U SRBIJI: Sutra i preksutra rekordne padavine!

Na Savi u Šapcu vodostaj će dostići granicu redovne odbrane od poplava. Na Kolubari, Tamnavi, Ljigu, Ubu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će ići preko granice redovne odbrane od poplava

  • 14

Sutra i tokom noći na petak u većini mesta  pašće od 20 do 30 milimetara kiše, a na jugozapadu i zapadu Srbije, u Sremu, Šumadiji i na području Beograda i preko 60 milimetara za 24 sata.

U brdsko-planinskim predelima sutra i u petak očekuje se oko 30 centimetara vlažnog snega, a zbog pojačanog severozapadnog vetra i pojava vejavica i snežnih nanosa.

Na Savi u Šapcu vodostaj će dostići granicu redovne odbrane od poplava tokom sutrašnjeg dana i u petak. Na Kolubari, Tamnavi, Ljigu, Ubu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će sutra prevazići granice redovne odbrane od poplava.

Na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama vodostaji će sutra prevazići upozoravajuće nivoe, a na gornjem toku Južne Morave sa pritokama vodostaji će dostići upozoravajuće nivoe sutra i u petak.

Na Mlavi, Peku i Timoku vodostaji će u petak dostići i prevazići upozoravajuće nivoe. Na bujičnim vodotocima ovih slivova očekuju se lokalna izlivanja sutra i u petak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA