AMERIKA OPET NA NOGAMA ZBOG BRUTALNOSTI POLICIJE: Protesti u Los Anđelesu zbog ubistva beskućnika (FOTO) (VIDEO)

Beskućnik je ubijen posle sukoba sa policijom u gradskoj oblasti koju naseljavaju beskućnici, a lokalno je poznat pod nadimkom "Afrika"

  • 8

Na desetine ljudi izašlo je na ulice Los Anđelesa, tražeći pravdu i osuđujući ubistvo beskućnika kog su ubili policajci jer je jednom od njih pokušao da otme pištoljDemonstranti su se okupili ispred sedišta policije Los Anđelesa protestujući zbog ubistva koje se desilo u nedelju i koje je najnovije u nizu ubistava Afroamerikanaca za šta je odgovorna policija.

List Los Anđeles tajms je, pozivajući se na policijske izveštaje, naveo da je ubijen 39-godišnji Carli Satarmina Robinet, koji je bio osuđen zbog oružane pljačke pre 15 godina, prenela je agencija AFP.

Bio je uhvaćen sa 33.500 američkih dolara dok je nameravao da pobegne iz banke koju je opljačkao, a kasnije je vlastima rekao da je tim parama nameravao da plati časove glume u pozoristu Beverli Hils, navodi list. Oslobođen je u maju prošle godine, javlja LA tajms.

Ubijen je posle sukoba sa policijom u gradskoj oblasti koju naseljavaju beskućnici, Skid Rou, a lokalno je bio poznat pod nadimkom "Afrika".

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Policajci izrešetali beskućnika, slučajni prolaznik objavio snimak na Fejsbuku!

Foto:AP/Tanjug Foto:AP/Tanjug

Šef policije Los Anđelesa Čarli Bek, rekao je da je žrtva pokušala da otme pištolj jednom od četvorice policajaca koji su pokušavali da ga obuzdaju. Na društvenim mrežama je objavljen snimak ubistva beskućnika što je pokrenulo kritike na račun taktike policajaca.

- Hej, hej, ho, ho šef Bek mora da ide - uzvikivali su demonstranti ispred zgrade policije.

Foto:AP/Tanjug Foto:AP/Tanjug

Stiv Diaz, član grupe Akcione mreže Los Anđelesa, pozvao je policijsku komisiju da procesuira policajce koji su bili uključeni u ubistvo.

Portparol isledničke kancelarije okruga Los Anđeles odbio je da objavi identitet žrtve i rekao je da je samo rodbina obaveštena. On je dodao da će više detalja o uzroku smrti biti poznato nakon autopsije.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase

    4. mart 2015 | 14:33

    Pokusao da otme pistolj od policajca..pa ne ocekujete valjda da su trebali da mu dopuste, onako malo da se poigra pa da im vrati

  • ВВП

    4. mart 2015 | 15:04

    "Демократија";)))

  • M.M

    4. mart 2015 | 15:20

    Ajde vec jednom sa tim gradjanskim ratom. Nemozemo vise da cekamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA