CRVENI ALARM ZBOG POPLAVA U SRBIJI! Evo kojim mestima preti KATASTROFA od nabujale vode!

Na više reka u Srbiji u naredna dva dana prognoziran je porast vodostaja, mestimično i sa prevezilažanjem redovne granice odbrane od poplava

  • 14

Na više reka u Srbiji u naredna dva dana prognoziran je porast vodostaja, mestimično i sa prevezilažanjem redovne granice odbrane od poplava. Na Savi kod Šapca vodostaj će danas dostići granicu redovne odbrane od poplava, upozorio je danas Republički hidrometeorloški zavod (RHMZ).

Na Kolubari, Tamnavi, Ligu, Ubu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će u naredna dva dana "prevazići granice redovne odbrane od poplava sa mogućnošću dostizanja granica vanredne odbrane od poplava".

Na Mlavi, Peku i Timoku vodostaji će u petak - 6. marta "dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplava", naveo je RHMZ u upozorenju na svom sajtu.

Na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama vodostaji će u naredna dva dana "prevazići upozoravajuće nivoe, a tada će i na gornjem toku Južne Morave sa pritokama "vodostaji dostići upozoravajuće nivoe".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iluzija

    5. mart 2015 | 08:56

    Idemo opet. Godinu dana kasnije, opet cemo da kukamo i placemo, a nista nismo uradili da vec vidjeno pokusamo da sprecimo. Samo da nasu glupost pogleda onaj gore pa spreci da dozivimo i drugu godinu za redom ono sto se dogadja "jednom u hiljadu godina".

  • Љиљана

    5. mart 2015 | 08:50

    Да ли се насипи одржавају, од толиких примљених пара из дијаспоре? Третирају нас за ништа, а кад се нешто деси, онда нас моле да помогнемо (не моле већ апелују), а ми нисмо у стању да се оглушимо о молбе страдалног народа.

  • Anonimus

    5. mart 2015 | 09:10

    Strasno,nadajmo se da ce sve dobro proci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA