HAOS I U CRNOJ GORI: Sever zemlje bez struje, na primorju poplave! (FOTO) (VIDEO)

U Herceg Novom je od sinoć palo 135 litara kiše, a jake padavine su pogodile i Podgoricu, Nikšić i Cetinje. Velike snežne padavine su zadesile Kolašin, Bijelo Polje i još neke gradove iz tog dela države, a prema prognozama u toku noći između četvrtka i petka očekuje se da sneg počne da pada i u centralnom delu Crne Gore

  • 2

Zbog jake kiše saobraćaj u primorskim opštinama Crne Gore je otežan, dok je na nekim deonicama i obustavljen jer su bujice izazvale odrone, saopštila je policija, a crnogorski mediji javljaju da je na severu zemlje došlo do nestanka struje zbog velikih snežnih padavina.

Normalno odvijanje saobraćaja je posebno ugroženo izmedju Herceg Novog i Risna, kao i na relacijama Tivat-Kotor i Bar-Podgorica.

NAJJAČA BURA U ISTORIJI HARA HRVATSKOM: Prevrće automobile, nosi fasade, dvoje povređeno! (FOTO) (VIDEO)

Saobraćaj za šlepere i kamione, zbog snega, zabranjen je i na putevima od Nikšića, u pravcu Šavnika i Žabljaka , kao i prema granici sa Bosnom i Hercegovinom.

Od sinoć do jutros na području Herceg Novog palo je 135 litara kiše po kvadratnom metru, a voda je u nekim mestima prodrla u podrume kuća.

Predsednik hercegnovske opštine Nikola Gojković ocenio je kao alarmatno stanje na području te opštine i građane pozvao da bez velike potrebe ne izlaze iz kuće.

Jaka kiša pada i u Podgorici, Nikšiću i Cetinju, a sneg u severnom delu Crne Gore. Meteorolozi su ranije najavili da će na Žabljaku pasti oko pola metra novog snega, a na tom području visina belog pokrivača donedavno iznosila je više od metra.

Već od ranog jutra visina snega na Žabljaku ponovo je premašila metar, čemu se posebno raduju turisti, jer se očekuje da će sezona skijanja na Durmitoru potrajati do maja.

CRVENI ALARM ZBOG POPLAVA U SRBIJI! Evo kojim mestima preti KATASTROFA od nabujale vode!

Novi sneg je pao i u Kolašinu, Bijelom Polju, Pljevljima, Beranama, Plavu i Rožajama.

Prema prognozama, krajem dana i tokom noći izmedju četvrtka i petka, sneg će se početi da pada i u nižim predelima u centralnom delu Crne Gore, a padaće i na planinamama u zaleđu Jadrana.

(Telegraf.rs / Tanjug, Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    5. mart 2015 | 19:01

    Prava katastrofa, neka im je bog na pomoci i svima nama jer i kod nas stize.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA