Potvrđena optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije

Po optužnici za ubistvo Slavka Ćuruvije terete se načelnik resora Državne bezbednosti Radomir Marković, načelnik beogradskg centra DB-a Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak

  • 3

 Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije koju je u decembru prošle godine podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal, potvrdjeno je agenciji Beta u tom Tužilaštvu.

Po optužnici za ubistvo Ćuruvije terete se načelnik resora Državne bezbednosti Radomir Marković, načelnik beogradskg centra DB-a Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak.

Romić i Radonjić uhapšeni su 13. januara i od tada su u pritvoru, Marković je na izdržavanju kazne, a Kurak je u bekstvu. Oni se terete za krivično delo teško ubistvo.

Prema optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić, koji je drškom od pištolja udario njegovu suprugu Branku Prpu u glavu koja je bila u tom trenutku sa njim. Kako se novodi, Ćuruvija je ubijen zbog "javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritika nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti".

Printskrin: huntineurope.com Printskrin: huntineurope.com

Ćuruvija je ubijen u dvorištu ispred ulaza u zgradu 11. parila 1999. godine, gde su se nalazile prostorije marketing službe Dnevnog telegrafa.

U optužnici je navedeno da je ubijen u vremenu izmedju 16.39 i 16.45. Kada optužnica postane pravosnažna, biće zakazano pripremno ročište, a potom i glavni pretres.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko PSG

    5. mart 2015 | 20:03

    A sta je doticni gospodin ocekivao posle svih kleveta koje je iznosio.Srbijo,volim te takvu kakva jesi jel bolje nemam.

  • Александар Џунић

    6. mart 2015 | 01:38

    Као и Ђинђића, који је одбио даљу сарадњу са својим послодавцима/налогодавцима, Ћурувија је, као опозициони новинар, изабран да буде убијен, како би се на западу креирала атмосфера у сопственом јавном мнењу против Милошевића, јер тако функционише "демократија" на западу, када треба извршити интервенцију. Наравно, посао обављају локални керови, за шаку нечега, а који су углавном добро упознати са последицама, уколико би "пропевали". Случај "Немцов" је најсвежији пример. Великој већини гласача у Србији, који су подржавали Милошевића, као и данас Путина (преко 80%), такви смрадови су огавни и апсолутно не постоји потреба да се дотични "уклањају", што јасно указује чије је то дело.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA