Pogledajte kako izgleda nevreme u Hrvatskoj! (VIDEO)

Jaki udari vetra prekinuli su nekoliko trajektnih linija, 8.500 građana je ostalo bez struje, srušen je krov na jednoj školi, jedan automobil je prevrnut u more, a nekoliko građana je povređeno

  • 2

Nevreme koje je zadesilo pojedine delove Hrvatske, izazvalo je ogromne probleme. Oko 8.500 ljudi je bez struje, nekoliko njih je povređeno, a koliko je bura jaka dokazuje i to da se na jednoj Osnovnoj školi u Rijeci podigao krov, dok je nekoliko automobila prevrnuo i bacio u more.

VETAR RUŠI KROVOVE, BEZ STRUJE 8.500 DOMOVA: Nevreme u Hrvatskoj sve jače! (FOTO) (VIDEO)

Najveća brzina vetra koja je izmerena bila je 200 kilometara na sat.

NAJJAČA BURA U ISTORIJI HARA HRVATSKOM: Prevrće automobile, nosi fasade, dvoje povređeno! (FOTO) (VIDEO)

Zbog jakih udara bure prekinuto je više trajektnih linija prema srednjedalmatinskim ostrvima, a zbog nemogućnosti privezivanja u trajektnoj luci Supetar na Braču, u četvrtak ujutru se u Split vratio trajekt koji plovi na toj liniji.

Trajekt koji je jutros isplovio iz splitske trajektne luke prema Supetru zbog jakih udara vetra nije se mogao privezati u luci u Supetru, pa nije došlo do iskrcavanja – rekao je Ante Mrvica, koordinator Jadrolinijinog splitskog vodenog područja.

Snažno nevreme koje je pogodilo Hrvatsku i donelo orkansku buru, prouzrokovalo je kvarove na trafostanicama i dalekovodima na području Zadra, Splita i Like, zbog čega je bez struje ostalo više od 16.000 domova.

Radnici HEP-a su od ranih jutarnjih sati na terenu i otklanjaju kvarove. Međutim, zbog nevremena na pojedinim područjima za sada nije moguće pristupiti lokacijama na kojima su kvarovi – poručili su iz Hrvatske elektroprivrede i zamolili građane da imaju strpljenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • H.U.D

    5. mart 2015 | 23:08

    I po ovakvom nevremenu more izgleda prelepo

  • Александар Џунић

    6. mart 2015 | 01:13

    Ко другоме "олују" копа, сам у њу пада...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA