Ukrajinski mediji lažno optužili Rusiju da je oborila malezijski avion!

U ukrajinskim medijima se u četvrtak pojavio navodni izvod iz izveštaja o istrazi koji navodi da je utvrđeno da je ruska raketa zemlja-vazduh tipa Buk oborila Boing

  • 3

Tim stručnjaka koji istražuje uzroke pada malezijskog aviona u Ukrajini tvrdi da su ukrajinski mediji lažno optužili Rusiju da stoji iza rušenja letelice.

U ukrajinskim medijima se u četvrtak pojavio navodni izvod iz izveštaja o istrazi koji navodi da je utvrđeno da je ruska raketa zemlja-vazduh tipa Buk oborila Boing, pritom usmrtivši skoro 300 ljudi koji su se nalazili u letelici.

Srpski avijatičar objasnio misteriju nestalog malezijskog aviona!

U pisanjima ukrajinskih medija takođe se citira holandski medij NOS, čiji urednik je istakao da istraga “pati“ zbog loše komunikacije između holandske policije i istražitelja iz nacionalne obaveštajne službe.

NOS pominje teoriju da je MH17 oboren Buk raketom, ali ne navodi da je to istragom potvrđeno. Istražni tim je na svom sajtu demantovao da obaveštajna služba Holandije ometa istragu.

Vojni avion oborio MH17?

Avion kompanije Malezija Erlajnz Boing 777 pao je 17. jula u istočnoj Ukrajini, na teritoriji razdvajanja sukobljenih strana, ukrajinske vojske i proruskih separatista. Svih 298 putnika i članova posade je poginulo.

 (Telegraf.rs / Izvor: b92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA