Uhapšeni srpski razbojnici koji su harali po Sloveniji!

Pretresom stanova i automobila osumjičenih, pronađeni su takozvani "ježevi", kojima su zaustavljali blindirana vozila s novcem

  • 1

Trojica razbojnika iz Srbije uhapšena je nedavno u Sloveniji, zbog sumnje da su presretali konvoje sa novcem i pljačkali ih. Policija sumnja da je ova bande ovakve pljačke organizovala i u Srbiji.

Pretresom stanova i automobila osumjičenih, pronađeni su takozvani "ježevi", kojima su zaustavljali blindirana vozila sa novcem. Dopis slovenačke policije stigao je posredstvom međunarodne pravne pomoći i u beogradsku policiju od koje su zatražene dodatne informacije o uhapšenim pljačkašima.

- Slovenci traže da im dostavimo podatke o tome da li je na našoj teritoriji, odnosno u Beogradu bilo pljački koje su izvedene na sličan način. Interesuju ih naša saznanja o njima. Poslali su nam i njihob DNK kako bi im potvrdili identitet. Oni kod nas u bazi postoje i registrovani su kao počinioci teških razbojništava, među kojima su i napadi na konvoje sa novcem na teritoriji Beograda. - kaže izvor "Novosti".

- Takvu pljačku konvoja s novcem imali smo kod Bubanj potoka, a još dve na teritoriji Zemuna i u sva tri slučaja su koristili "ježa" i uz pretnju oružjem odnosili džakove sa novcem. Neki su i uhapšeni, ali ih je sud pustio da se brane sa slobode. Sada su bekstvu ili su odslužili minimalne kazne zatvora. Jedno vreme su se pritajili a sada su se po svemu sudeći preselili na zapad, tačnije u Sloveniju i Austriji. Takav novac je osiguran i pljačkaši znaju da oni koji ga obezbeđuju neće da gube glavu. Nema tu nikakvog otpora. Pljačkaši zaustave vozilo "ježom", priđu kombiju i uz pretjnu oružjem narede pripadnicima obezbeđenja da ih otvore i predaju im vreće sa parama.

Policija sada vrši poređenje sličnosti oružanih napada u Srbiji, sa onima koji su se dogodili u Evropi, odnosno nedavno u Sloveniji. Sve ih povezuje ista stvar - "jež", ali i oružje i ukradeni automobili kojima su razbojnici išli u pljačku nakon čega bi ih zapalili.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA