STIDLJIV I POVUČEN DEČAK: Objavljen snimak Džihadija Džona iz srednje škole! (VIDEO)

Video-snimak je snimljen pre 11 godina, u maju 2004, u srednjoj školi u Londonu gde se Emvazi školovao

  • 2

Na internetu se pojavio prvi video-snimak koji pokazuje ISIS-ovog egzekutora Džihadija Džona - kao sramežljivog tinejdžera.

Na snimku se vidi Muhamed Emvazi, koji je identifikovan prošle nedelje kao islamski fanatik koji obezglavljuje taoce u Siriji, kako ga kolege biraju da im se pridruži u fudbalu za vreme školskog odmora.

Video-snimak je snimljen pre 11 godina, u maju 2004, u srednjoj školi u Londonu gde se Emvazi školovao.

Tada 15-godišnji mladić izgleda baš stidljivo i često podiže ruku prekrivajući svoje lice kada kamera fokusira na njega.

Džihadista koji je odrubio glavu novinaru je veliki navijač Mančester junajteda!

OTKRIVEN IDENTITET NAJPOZNATIJEG SVETSKOG UBICE: Bogati programer koji voli da seče glave! (FOTO)

Otkako je otkriveno ko je brutalni krvnik koji se skriva iza crne maske, Emvazi je opisan kao zabavan i mio dečak koji je voleo da gledati Simpsonove, igra igrice na Plejstejšnu i da jede čips. Želeo je da postane fudbaler Mančester junajteda. Ništa tada nije pokazivalo da bi mogao postati najtraženiji krvnik na svetu koji obezglavljuje taoce u ime islama.

Snimak je sinoć ekskluzivno emitovao "Channel 4 News", koji tvrdi kako su Emvazija identifikovala dvojica različitih ljudi. Nakon što je videla video, Dijana Foli, majka smaknutog američkog novinara Džejsma Folija, rekla je da još ništa ne znači to što je otkriven identitet Džihadija Džona.

- Da ga nije ubio on, bojim se da bi to učinio neko drugi. To je jako tužno. Moramo sve da uradimo da bismo mlade ljude zaštitili od laži kojima su im usadili previše mržnje - rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA