EVO KAKO NAM SE ŽIVOT PRETVORIO U PAKAO: Zastrašujuća ispovest bračnog para koji su ojadili zelenaši!

"Kad god smo probali da se dogovorimo sa njima, pretili su nam da će nas pojesti mrak", kaže bračni par koji je zelenašima na ime pozajmice od 1.100 evra morao da isplati 7 puta više

  • 22

Za samo šest meseci, vraćajući zelenaške kamate, Ljiljana (58) i Krstivoje (65) Mitić iz kuršumlijskog naselja Rasadnik ostali bez posla i ikakvih prihoda, a za to vreme im se život pretvorio u pakao.

Kako su zbog zelenaških kamata ostali bez ičega na kraju su odlučili da slučaj prijave kuršumlijskom Osnovnom tužilaštvu.

– Više puta sam mislilila da neću moći da izdržim i da je jedini spas da izvršim samoubistvo. Prelomili smo tek nedavno i odlučili da prijavimo nadležnim organima naš slučaj - priča Ljiljana, koja iz straha nije želela da se fotografiše.

Agonija porodice Mitić započela je kada su pozajmili 500 evra za licitaciju trafike koju su želeli da otvore, a onda još 600 evra kako bi kupili robu za opremanje.

- Onda su počeli da dolaze i traže prvo nedeljnu, pa onda dnevnu kamatu. Ukupno smo za šest meseci morali da vratimo preko 7. 000 evra. Sada smo ostali i bez posla i ikakvih prihoda, jer smo sav zarađeni novac davali za tu kamatu - ističe Ljiljana.

Foto: Profimedia/Martin Mehes - ČIF Foto: Profimedia/Martin Mehes - ČIF

Njen suprug Krstivoje dodaje da je čak i njihov sin morao da podinge kredit od 300. 000 dinara kako bi zelenašima vratili novac.

Kad god smo pokušali da napravimo neki dogovor i da se izvučemo iz njihovih kandži, usledili bi pretnje: "Ako ne vratite pare, poješće vas mrak", ili "Razbićemo vam trafiku pa vi vidite kako ćete posle da vraćate novac". Bili smo u stalnom strahu. Više od pola godine je trajao naš hod po mukama dok na kraju nismo ostali bez ičega - kaže Krstivoje.

On dodaje da je želeo celu priču da ispriča kako bi uticao na ostale građane Srbije da se ne upuštaju u pozajmice od zelenaša.

(B. R.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sisavac

    8. mart 2015 | 13:40

    Sa toliko godina si to morao da znas zemljace. Deru i zeleni a deru i banke!

  • Blade

    8. mart 2015 | 13:44

    Zasto uzimaju od takvih ljudi?

  • Kostic .D

    8. mart 2015 | 13:58

    Ima li kraja tim zelenašima zašto policija neradi svoj poso...a čak se i javno zna ko se zelenastvom bavi!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA