OVO JE SRAMOTA: Kolinda se slikala pored ustaške zastave (FOTO)

Kolinda Grabar-Kitarović je tokom posete hrvatskoj dijaspori u Njujorku propustila da uoči, ili nije marila, kako se na kaminu u crkvenim prostorijama nalazi ustaški grb

Predsednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je u radnoj poseti Njujorku, gde je posetila hrvatsku crkvu Svetog Ćirila i Metoda i Svetog Rafaela. Susrela se s predstavnicima hrvatske dijaspore, koji su je toplo dočekali.

Fotografisala se sa sveštenikom i hrvatskim vernicima, ali propustila je da uoči, ili nije marila, kako se na kaminu u svešteničkim prostorijama nalazi - zastava s grbom bez krune, i prvim belim poljem, kakva se koristila u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Prema Zakonu o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske, Grb Republike Hrvatske je "istorijski hrvatski grb u obliku štita dvostruko podeljen vodoravno i u dvadesetpet crvenih i belih (srebrnih) polja. Tako da je prvo polje u gornjem levom uglu štita crvene boje. Iznad štita se nalazi kruna sa pet šiljaka koja se u blagom luku spaja sa levim i desnim gornjim delom štita. U krunu je smešteno pet manjih štitova sa istorijskim hrvatskim grbovima koji su poređani od leve na desnu stranu štita u ovom redu: najstariji poznati grb Hrvatske, grbovi Dubrovačke Republike, Dalmacije, Istre i Slavonije."

Fotografiju možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ♔ King ♔

    9. mart 2015 | 15:31

    Alo bre šta ste navalili na nju, koga briga neka se slika i pored Hitlera mi imamo našu državu i treba da gledamo u naše dvorište!

  • Dzoni

    9. mart 2015 | 15:02

    A sto sramota? Nije to uopste sramota,nimalo. Sramota je ono sto mi radimo. Docekujemo Blera,priklanjamo se NATO paktu,Natasa Kandic dobija orden od albanaca...e to je sramota.

  • DARKO 100%

    9. mart 2015 | 16:27

    ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА КОЛИНДУ ------------------------------------- Змаго Јелинчич – „Племенити“ председник Словенске националне странке, члан парламента Републике Словеније и Парламентарне скупштине ЕУ, изненадио је јавно мњење енергичним захтевом да се јадранска обала и отоци поделе на све државе наследнице Социјалистичке Федеративне Републике Југославије. Изричит је да је у питању обавеза каква је и у случају заједничког злата, новца и некретнина бивше савезне државе. Јелинчич уверава да ће домаћи и страни правни стручњаци објаснити да у случају распада (или разбијања) приморске земље, право на морску обалу имају све новостворене државе. У случају југословенског Јадрана, овај упорни Словенац наводи још две битне чињенице против хрватског поседовања скоро целокупне обале и свих 1.000 острва. Прва је да у последња два столећа, Хрватска никад (правно) није имала у поседу јадранску обалу, а друга је – за Србију и Црну Гору од велике важности – да је Италија, после Другог светског рата, била приморана да, на име ратне штете, уступи Југославији Истру, Задар и отоке. С обзиром да је Италија, до септембра 1943, била окупатор у Црној Гори, Херцеговини, делу Босне, Далмацији, Лици, Кордуну и Горском котару, одговорна је за стотине хиљада убијених Срба. Уморени на Рабу, у Јадовном, херцеговачким и босанским јамама и у логору смрти Јасеновца, чинили су највећу ставку ратне штете – израчунату (1946) од Сила победница. Тако је Италија, за страховито страдање Срба (Италији су тада приписани и злочини хрватске војске, јер је НДХ била и њена творевина) потписала с Југославијом Уговор о миру, у којем је, дословно, писало да „уступа територије Југославији“ – не Хрватској („Службени лист ФНРЈ“, 

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA