Evo zašto ne treba da uvodimo sankcije Rusiji!

- Uvođenje sankcija Rusiji značilo bi da se Srbija sama i na sopstvenu štetu odriče političke i ekonomske koristi koje ima od saradnje s tom zemljom - kažu u SNP

  • 79

Povodom usvajanja rezolucije Evropskog parlamenta, u kojoj se zvanični Beograd kritikuje zbog odbijanja da se pridruži sankcijama EU protiv Ruske Federacije, Srpska narodna partija (SNP) poziva Vladu da istraje u otporu pritiscima iz Evropske unije i da ne uvede sankcije Rusiji.

- Rusija je danas najveći zaštitnik državnih i nacionalnih interesa Srbije po pitanju Kosova i Metohije i Republike Srpske. U Rusiji imamo najvećeg zaštitnika naših vitalnih ekonomskih interesa. Samo u prošloj godini izvoz prehrambenih proizvoda u Rusku Federaciju porastao je za čak 100 odsto - kažu u stranci Nenada Popovića, pa nastavljaju:

- Uvođenje sankcija Rusiji značilo bi da se Srbija sama i na sopstvenu štetu odriče političke i ekonomske koristi koje ima od saradnje s s tom zemljom. Još gore, uvođenje sankcija Rusiji značilo bi okretanje leđa našem nabližem i najodanijem prijatelju, koji je uvek kroz istoriju bio uz srpski narod.

Zato će Srpska narodna partija, ovog vikenda, širom Srbije, krenuti u akciju prikupljanja potpisa građana protiv uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • из 2 у 2 дојава

    12. mart 2015 | 15:58

    Шта прикупљања гласова. Тотални бојкот на улице. Ако смо дали гласове за посланике хоћемо да дамо своје мишљење за неке стратшке одлуке. Ако има зрно демократије. И обично робље се нешто пита, ваљда

  • DD

    12. mart 2015 | 18:36

    URADIMO LI TO MOZEMO JESTI GLOGINJE. EU JE NEPRIJATELJ I SAMO NAS ZAMAJAVAJU. LAZU NAS.

  • rile

    12. mart 2015 | 16:25

    Zar ne vidite na da nas EU samo ucenjuje. Sad hoce da na svadjaju sa Rusijom. Pa ljudi dokle vise. Imamo li mi svoje ja, ili smo vazali EU?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA