EVO KAKO SE ŠTITE KRIMINALCI U SRBIJI: Kupuju blindirane automobile od milion evra!

Poslednjih dana u Crnoj Gori oduzeto je desetak skupocenih vozila sa pojačanom zaštitom i to pretežno od "bezbedonosno interesantnih lica". U poslednjoj raciji, u Budvi pre četiri dana, oduzet je blindirani automobila Veselinu Vesku Baroviću

  • 24

Serija likvidacija na području Srbije i Crne Gore naterala je kriminalce sa ovih prostora da se obezbede blindiranim vozilima. Iako su bezbedni samo dok su u njima, oni ipak čitava bogatstva troše na ovakve automobile.

Poslednjih dana u Crnoj Gori oduzeto je desetak skupocenih vozila sa pojačanom zaštitom i to pretežno od "bezbedonosno interesantnih lica". U poslednjoj raciji, u Budvi pre četiri dana, oduzet je blindirani automobila Veselinu Vesku Baroviću.

- Reč je o blindiranom džipu "mercedes", podgoričkih tablica. Barović je ovo vozilo pozajmio Budvaninu Ognjenu Kažanegru, zbog zaštite. Na Kažangera je pucano krajem jula prošle godine i pukom srećom je preživeo. Napadnut je u Rafailovićima, a potom i ispred svoje vile u Pržnu. Posle tog događaja Barović mu je dao "blindu", a policija ovaj oružani napad još rasvetljava - navodi izvor "Večernjih novosti".

Barska i kotorska policija su privremeno oduzela automobile Alenu Kožaru i Jovici Živkoviću. Prvi ima blindiranu "lanču" i dovodili su ga u vezu sa kriminalnom grupom Luke Đurovića koji je poginuo u misterioznoj saobraćajnoj nesreći i Luke Bojovića.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Živković je označen kao pripadnik "škaljarskog klana", a blizak je i Goranu Radomanu koji je nedavno ubijen u Beogradu. Bez blindiranog automobila ostao je i Beranac Vuk Vulević.

- U poslednje vreme u Crnu Goru je stiglo više blindiranih automobila čiji su naručioci bezbedonosno interesantne osobe - preneli su pojedini crnogorski mediji saznanja Uprave policije Crne Gore.

Zato je Sektor kriminalističke policije pokrenuo akciju provere blindiraih automobila i njihovih vlasnika.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kožar je bio u zatvoru zbog sumnje da je pripadao grupi koja je organizovala ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića. Pored toga, osuđen je na šest godina i desest meseci zbog podmetanja eksploziva na gradilište hotela "Splendid".

Ime Jovice Živković dospelo je u javnost 2010. godine kada je policija pretresla kotorsku diskoteku Dragana Dudića Frica, kao i njegove saradnike i prijatelje. Živkoviću i i Radomanu tada su pretresene i porodične kuće.

Bez obzira što je imao blindirani automobil, Gorana Radomana je u Beogradu ubio nepoznati napadač kada je krenuo ka liftu u zgradi u kojoj je živeo.

Cena novih blindiranih automobila kreće se od oko 100.000 do milion evra. Cena automobila zavisi od nivoa zaštite kojih ima sedam. Najpopularnije su "blinde" koje mogu da izdrže ili ublaže napad eksplozivom i raketnim bacačem, dok su na tržištu najviše zastupljena vozila koja mogu da izdrže napad automatskim oružjem.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    13. mart 2015 | 00:39

    Kakvi istripovani likovi!Pa 90 nije bilo 2 blindirana auta,sto ne mogu da vas olade ispred kola?Seljana, postadose i krimosi starletani.

  • dogovor kuću gradi

    13. mart 2015 | 00:25

    Braćo krimosi ispoštujte jedni druge,kad se dogovorite to treba da vam bude svetinja,i neće vam trebati blindirani automobili.Ovako dok je situacija da svako svakog vara,da se jedno misli,drugo govori a treće radi neće biti sreće nizakoga.

  • Baki

    13. mart 2015 | 06:11

    Samo se rokajte za drugo i niste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA