Otac poginule bebe u zatvoru u Nišu, majka maloletna!

Prema navodima iz bolnice, maloletna majka F. F. (16) je u pratnji svog svekra, čiji sin Aldin Ademović (28) služi zatvorsku kaznu, sa bebom u teškom stanju javila se lekarima u petak oko 11 sati

  • 35

Majka nesrećno nastradale bebe koja je bila stara samo pet dana, je maloletna F. F. (16) iz Novog Pazara, a otac je Aldin Ademović (28), koji se nalazi u zatvoru u Kazneno popravnom zavodu u Nišu.

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, majka se porodila u ponedeljak i rodila zdravog dečaka, ali je samo dva dana kasnije na svoju odgovornost napustila bolnicu zajedno sa bebom, piše Blic.

POSLEDNJI POTRESNI RAZGOVOR: Evo šta je poginuli doktor poručio supruzi pre tragedije!

S druge strane, Aldin Ademović se nekoliko puta nalazio u sukobu sa zakonom. Naime, zbog učestvovanja u otmici deteta je osuđen i nalazi se u niškom zatvoru odslužio kaznu, ali je nedavno ponovo uhapšen, zbog čega se nalazi u KZP Niš.

Prema navodima iz bolnice, maloletna majka je u pratnji svog svekra, sa bebom u teškom stanju javila lekarima u petak oko 11 sati.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Dete se gušilo i bilo je polumrtvo, zbog čega je morala da se vrši reanimacija. Doktori su učinili nadljudski napor i beba je spasena, ali se oko 16 sati odlučilo da se pošalje na dalje lečenje u Kragujevac - rečeno je iz novopazarske bolnice.

Međutim, u toku transporta bebino stanje se dodatno pogoršalo, zbog čega je do ukrcavanja u helikopter reanimacija vršena još pet puta.

ZVANIČNO: Nema preživelih u padu helikoptera, i beba ipak nastradala! Tuga!!! (VIDEO)

Sanitetsko vozilo koje je prevozilo bebu bi u normalnim uslovima imao sasvim dovoljno kiseonika, ali im je ponestajao zbog toga što su čekali u koloni koja se zbog odrona stvorila kod Bogutovca. Zbog toga su se okrenuli ka Raškoj da bi preko Kopaonika nastavili put, ali im je javljeno da je taj put zavejan.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Tada je alarmirano Ministarstvo zdravlja, a oni su se obratili Vojsci Srbije koja je poslala helikopter po bebu. Letelica se spustila na stadion u kasarni "Stefan Nemanja" u Raškoj, gde su pokupili bebu i lekarsku pratnju.

Nakon nekoliko sati, usledila je velika tragedija koja je pogodila čitavu državu.

VEČNA SLAVA HEROJIMA: Ovo su biografije nastradalih u helikopteru (FOTO) (VIDEO)

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    14. mart 2015 | 20:14

    Како може малољетно дјете од.16 год потписати самовољно напуштање болнице???

  • Sladja

    14. mart 2015 | 20:29

    Neverovatno koji je to splet nesrecnih okolnosti i neodgovornosti. Kako je moguce da maloletna porodilja bude pustena na sopstvenu odgovornost? I zasto nije neko obilazio bebu? Imaju sigurno patronaznu sluzbu. Ta cinjenica, izlaska iz bolnice, je za sobom povukla niz drugih, vise nego tragicnih. Ostalo je sedmoro dece bez oceva. Strasno, tuga.

  • Maja

    14. mart 2015 | 23:26

    Za neodgovornost maloletne majke stradali najveci heroji nase zemlje i beba. Znam da joj je u ovom trenutku tesko ali nije trebala da izadje pre vremena iz bolnice. Zakonom je prepisano da majka i beba moraju da su u bolnicu 72 sata. A neznam sta joj je falilo u bolnicu,zbog cega je izasla ranije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA