PRIPREMA ZA RAT? Putin iznenada naredio vojne vežbe, 38.000 vojnika maršira Rusijom!

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je da pripadnici Severne flote i padobranskih jedinica budu u potpunoj pripravnosti, u okviru iznenadnih manevara. Petodnevne vežbe se održavaju na kopnu, moru i u vazduhu

  • 20

Ruska Severna flota i padobranske jedinice počeli su danas vojne vežbe, u kojoj učestvuje 38.000 vojnika, više od 55 ratnih brodova i podmornica i 110 aviona i helikoptera, saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

- Novi izazovi i pretnje vojnoj bezbednosti zahtevaju dalje jačanje vojnih kapaciteta oružanih snaga - izjavio je Šojgu, preneo je Sputnjik.

On je rekao da je predsednik Rusije Vladimir Putin naredio da pripadnici Severne flote i padobranskih jedinica budu u potpunoj pripravnosti, u okviru iznenadnih manevara.

Petodnevne vežbe se održavaju na kopnu, moru i u vazduhu, rekao je general Šojgu, preneo je Itar-Tas s.

- Glavni zadatak (manevara) jeste procena sposobnosti oružanih snaga Severne flote u ispunjavanju zadatka obezbeđivanja vojne sigurnosti Ruske Federacije u regionu Arktika - rekao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rođak

    16. mart 2015 | 12:50

    Naravno , nema iznenađenja ovim kerovima sa zapada netreba verovati jer su podmukli...

  • osen

    16. mart 2015 | 13:06

    pa zar ovaj Putin nije mrtav..kako je jacila amerika a prenijele trabant drzavice...samo naprijed Putine.nasatvi samarati ove bijednike..koji ne smiju ni prstom mrdnuti premavama...tako se to radi.Poteraj bagru iz svoga dvorista..

  • DD

    16. mart 2015 | 12:18

    VEROVATNO. ZA SVAKI SLUCAJ. MINSK JE IONAKO PROPAO. ZNACI... NASTAVAK

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA