AMBASADA SRBIJE U LIBIJI: Naši ljudi nisu među otetima!

- Kontaktirali smo sve naše državljane koji u Libiji rade i svi su dobro. U Sirtu su dve medicinske sestre koje su na poslu, a ostali su u Tripoliju i takođe su dobro - poručeno je iz Ambasade Srbije

  • 3

Ambasada Srbije u Libiji je potvrdila da prema prvim informacijama među otetim medicionarima nema naših državljana, pišu beogradski mediji.

POSLEDNJA VEST: CNN javlja - džihadisti kidnapovali Srbe u Libiji!

- Kontaktirali smo sve naše državljane koji u Libiji rade i svi su dobro. U Sirtu su dve medicinske sestre s kojima smo se čuli i koje su na poslu. Ostali medicinski radnici iz Srbije rade u Tripoliju, s njima smo se takođe čuli, dobro su - rečeno je iz ambasade i napomenuto da svi srpski državljani koji žive u Libiji su tamo otišli dobrovoljno.

- Prema informacijama s kojima raspolažemo, vest o otetim medicinarima odnosi se na četiri ili pet medicinskih radnika s Filipina, za koje još nije utvrđeno da li su pod prisilom naterani na rad u bolnici ili su negde odvedeni.

Podsetimo, jutros je stigla vest da je grupa od 30 naoružanih džihadista iz Islamske države juče popodne upalo u bolnicu u Sirtu iz koje su oteli 20 lekara među kojima su, prema njihovim navodima, državljani Filipina, Ukrajine, Indije i Srbije.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • To sam ja

    17. mart 2015 | 12:42

    Sad jesu,sad nisu??????Ko koga ovde u mozak

  • zorana

    22. mart 2015 | 15:35

    Kakva absurdna laz.....Niko nas nije kontaktirao, niti se interesuje za nas....Ambassador I ostali"zaposleni" u nasoj ambasadi u Tripoliju niti znaju KO je gde od nas.....a kada I'm zakucas na vrata za pomoc kao da je terorista zakucao a ne gradjanin Srbije....Oni ovde nicemu ne sluze....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA