PUTIN PRETI: Ameriku možemo da uništimo za manje od pola sata!

- SAD želi dobre odnose s Moskvom samo zato što znaju da je Rusija jedina koja može da uništi Ameriku za pola sata ili manje - rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin

  • 78

Godinu dana nakon što je na Krimu doneta odluka o pripajanju Rusiji pušten je dokumentarni film u kojem predsednik Rusije Vladimir Putin priznaje da je bio spreman na nuklearnu konfrontaciju zbog Krima!

- SAD želi dobre odnose s Moskvom samo zato što znaju da je Rusija jedina koja može da uništi Ameriku za pola sata ili manje - rekao je Putin tom prilikom. Tada su reči verovatno shvaćene kao neobavezan razgovor uz piće, međutim, kada je Krim pripojen Rusiji, izazivaju drugačije reakcije.

PUTINOVA ARMIJA OKUPIRALA ARKTIK: Pogledajte moć ruske vojske (VIDEO)

- Nije odmah bilo jasno kakva će biti reakcija na aneksiju Krima. Zato sam na samom početku morao da dam direktne naredbe vojsci - rekao je Putin 2011. godine, naglasivši i da je bio spreman da podigne i nuklearnu uzbunu.

Inače, tokom jučerašnjeg dana na godišnjicu priopajanja Krima Rusiji na severu Evrope započele su ratne igre. Najpre su Norvežani, na severu zemlje u blizini ruske granice pokrenuli najveću vojnu vežbu od završetka hladnog rata, a angažovano je 5.000 vojnika i 400 vozila.

KRIM SE PRE GODINU DANA VRATIO MAJCI RUSIJI: Zbog njega je i dalje haos na istoku Ukrajine (FOTO) (VIDEO)

Na odgovor ruskog predsednika Vladimira Putina nije trebalo dugo čekati. Na hiljade ruskih vojnika je stavljeno u pripravnost, nakon što je  Putin naredio iznenadnu veliku vojnu vežbu kako bi testirao njihovu spremnost za borbu na Arktiku.

Ruska Severna flota - 38.000 vojnika, 41 brod, 15 podmornica i 110 aviona koji učestvuju u vojnoj vežbi i testiraju koliko brzo se snage mogu pomerati na velike razdaljine.

Foto-Ilustracija: AP/Tanjug Foto-Ilustracija: AP/Tanjug

ŽIV JE PUTIN, UMRO NIJE: Procurele prve fotke, da li primećujete nešto na njegovom licu? (FOTO)

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu objasnio je kako da upravo na severu Rusija mora da posveti pažnju novim pretnjama vojnoj bezbednosti zemlje.

Na taj način, Moskva pokazuje da niko ne sme da joj preti, bilo da je u pitanju NATO ili SAD odakle stižu novi zabrinjavajući tonovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA