PRVO SU IH KIDNAPOVALI: Teroristi pobili svoje žene da se ne bi udale za druge kad pobegnu od njih!

Pre nego što su počeo napad na grad Bamu, borci Boko Harama su odlučili da ubiju svoje žene kako ne bi mogle da se preudaju za nigerijske vojnike i nevernike

  • 3

Nekoliko desetine žena iz Nigerije je bilo primorano da se uda za borce Boko Harama nakon čega su ih "muževi" pobili pre skorašnje bitke u severnom gradu Bama.

DIŽU U VAZDUH BELU KUĆU I AJFELOV TORANJ: Teroristi objavili plan svojih budućih napada!

Svedoci su rekli da su militanti bili uplašeni da ne budu ubijeni od vojnika ili da budu odvojeni od svojih žena kada budu bežali iz grada. Ubili su žene kako se slučajno ne bi preudale za vojnike ili druge takozvane nevernike.

- Teroristi su rekli da neće dozvoliti da se njihove žene udaju za nevernike - rekao je Šarifatu Bakura (39).

Nigerijska milicija, zajedno sa snagama iz susednog Kameruna, Čada i Nigera, tvrdi da su izvojevali velike pobede nad pobunjenicima u proteklih par nedelja, ali da se bespomoćni civili i dalje suočavaju sa ozbiljnim pretnjama.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Borci Boko Harama su nedavno napadnuti u bivšem islamskom uporištu u državi Borno. Pobunjenici su odlučili da pobegnu u obližnji grad Gvoza pre nego što su došle trupe, ali su pre odlaska odlučili da ubiju svoje žene kako ne bi mogle da se preudaju.

Boko Haram je nasiljem primorao nekoliko desetine žena da se udaju za njih u Bamu, nakon što su ga osvojili u septembru, ali su nigerijski vojnici najavili osvajanje ovog grada u ponedeljak.

Svedoci ovog monstruoznog zločina, koji su pod vojnom zaštitom, rekli su da je ubijanje žena počelo 10 dana pre nego što je Bama oslobođena.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Hiljade vojnika iz Nigera i Čada pokrenuli su protekle nedelje kopnenu i vazdušnu ofanzivu protiv Boko Harama koji je zauzeo velike delove na severoistoku Nigerije.

U cilju uspostavljanja stabilne bezbednosne situacije u Nigeriji, vlada je pokrenula niz operacija kako bi mogli biti održani izbori u toj zemlji zakazani za 28. mart ove godine.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • :)

    20. mart 2015 | 17:21

    Lajanje pasa na zemlji ne skodi nebesima.

  • Samo za Bgd

    21. mart 2015 | 09:24

    Ovo je obicna banda koja sebe smatra muslimanima a nemaju ni m od toga,cim se zovu haram,sto znaci nesto zabranjeno,nesto lose.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA