SRBI U EMISIJI "BIZARNA HRANA AMERIKE": Naše jagnjeće pečenje, pita sa sirom i kolo oduševili Amere (VIDEO)

Voditelj emisije "Bizarna hrana Amerike" imao je priliku da poseti mnogobrojnu porodicu Srba i proba naše specijalitete, kao što su jagnjetina na ražnju i pita sa sirom

  • 17

Endru Zimern je voditelj emisije "Bizarna hrana Amerike", u kojoj istražuje svaki kraj Sjedinjenih Američkih Država u potrazi za bizarnom i neobičnom hranom. Tokom svojih brojnih putovanja, upoznao je brojne porodice imigranata koji su, uprkos životu u Americi, i dalje verni svom kulturnom nasleđu i nacionalnoj kuhinji.

Jedna od takvih jeste porodica doseljenika iz Srbije, koja živi u Milvokiju, u državi Viskonsin, gde inače živi dosta naših ljudi. Zimern je imao priliku da poseti mnogobrojnu porodicu Srba i proba naše specijalitete, kao što su jagnjetina sa ražnja i pita sa sirom.

Printscreen: Youtube/ THE FOOD CHANNEL Printscreen: Youtube/ THE FOOD CHANNEL

On je sa oduševljenjem posmatrao kako se mota pita sa sirom, a rečeno mu je da srpske pite mogu da budu i slane i slate, zavisno da li se u njih stavlja sir  ili voće.

Dok se peklo jagnjem, voditelj je primetio da tradicija oko ovog važnog posla nalaže da ipak mora doći do rasprave da li se jagnje brzo vrti ili da li je vatra dobra.

Printscreen: Youtube/ THE FOOD CHANNEL Printscreen: Youtube/ THE FOOD CHANNEL

Zatim je usledilo spremanje još jednog neobičnog specijaliteta, koju je Zimarnov domaćin predstavio kao sarmica. Iseckane iznutrice koje su izvučene iz jagnjeta zajedno sa jajima i pirinčem se stavljaju u jagnjeću maramicu i prelivaju jajima.

Zimern je tokom degustacije ovog specijalteta izjavio da je veoma ukusno, a posebno ga je oduševilo koliko je jagnjeća glava ukusna i dobro spremljena.

Printscreen: Youtube/ THE FOOD CHANNEL Printscreen: Youtube/ THE FOOD CHANNEL

Za kraj, srpska porodica mu je izvela kolo, u koje se i on uključio, međutim nije mogao da im parira, pa je samo dodao da je "veoma loš Srb".

Pogledajte emisiju, delovi o srpskim specijalitetima su od 24:20:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prirodno

    20. mart 2015 | 21:48

    Nema tu moji Ameri ništa,ali baš ništa bizarno u toj zdravoj i prirodnoj hrani.Kada bi se i vi tako hranili ne bi vam trebale one emisije "kako živeti sa 300 kilograma" i slično.

  • NiY

    20. mart 2015 | 21:40

    Koga briga sta misle ameri

  • Alek

    20. mart 2015 | 23:20

    Sta ce ljudi kad nemaju svoju kulturu moraju da snimaju druge

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA