Mirković i Crkvenjakov žele u RTS: Ovo su kandidati za novog direktora!

Na konkurs za direktora RTS prijavilo se 26 kandidata, a Upravni odbor RTS na sednici otvara sve prijave, saopštava imena kandidata i odlučuje o potpunosti prijava. O novom direktoru će se naknadno glasati

  • 13

Prvi čovek Zaječara i estradni menadžer Saša Mirković i bivši direktor RTS Aleksandar Crkvenjakov su među kandidatima za novog direktora Javnog servisa.

Na konkurs za direktora RTS prijavilo se 26 kandidata, a Upravni odbor RTS na sednici otvara sve prijave, saopštava imena kandidata i odlučuje o potpunosti prijava. Nakon današnje sednice Upravnog odbora Javnog servisa, iz konkurencije je ispalo 12 kandidata koji nisu imali potpunu dokumentaciju, rekao je Tanjugu predsednik UO RTS-a Zoran Popović.

- Od 26 kandidata, 12 ima nepotpunu dokumentaciju. Njih pet je podnelo potpunu dokumentaciju, ali bi neke od dokaza morali da proverimo kako bi bili sigurni da potpuno odgovaraju uslovima konkursa, a devet kandidata je podnelo potpunu dokumentaciju - rekao je Popović Tanjugu.

Upitan za prijave bivšeg direktora RTS-a Aleksandra Crkvenjakova i gradonačelnika Zaječara Saše Mirkovića, on je rekao da je Crkvenjakov podneo validnu prijavu, dok Mirkovićeva spada u onih pet koje je potrebno proveriti.

Osim njih dvojice, među 26 prijavljenih su i Aleksandar Križanac (nepotpuna prijava), novinar Filip Mladenović (nepotpuna prijava), Svetislav Nedeljković (nepotpuna prijava), reditelj Stanko Crnobrnja (preispitivanje prijave), osnivač Socijaldemokratije, novinar i sekretar za informisanje SRJ Slobodan Orlić, novinar Dragan Bujošević (prihvaćena prijava),  televizijski producent Vilibald Erić, koji se još 2012. spominjao kao kandidat naprednjaka za ovo mesto, urednik i novinar na RTS Miloš Tanasković, kao i Mioljub Krsmanović, vlasnik Metropolis Music Company, Dragan Ðukić, Sandra Keser, Dragan Karadžić, Aleksandar Avramović, Aleksandar Milutinović.

Podsetimo, konkurs je bio objavljen u dnevnom listu "Politika", u "Službenom glasniku", kao i na internet portalu RTS-a.

Rok za prijavljivanje kandidata je bio 30 dana od dana objavljivanja javnog konkursa.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na konkurs se mogle da se prijave osobe koje imaju državljanstvo Srbije i prebivalište na teritoriji Srbije, koje imaju visoku stručnu spremu i ugledni su stručnjaci iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanove javnog medijskog servisa, kao i osobe sa najmanje deset godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.

Mandat generalnog direktora je pet godina i jedno lice može biti imenovano za generalnog direktora najviše dva puta.

(Telegraf.rs / Izvor: B92, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • škorpija

    23. mart 2015 | 19:48

    Mirković NE NIKAKO!!!!!

  • DARKO 100%

    23. mart 2015 | 19:09

    MIRU ADANJU ZA DIREKTORA

  • Lela 2

    23. mart 2015 | 17:22

    Na upravnom odboru je da donese konacnu odluku. Verujem da ce izabrati osobu od poverenja koja je sposobna i ima moc da vodi ovakvu vrstu posla jer ipak je to jaka nacionalna medijska kuca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA