ŠETNJA ZA VODU U NIŠU: Deca šetala gradom noseći vodu koja simbolizuje ŽIVOT! (FOTO)

Od centra Niša do gradskog izvorišta Medijana mališani su u maršu uz sve ostalo na leđima nosili i po dve boce sa vodom za piće od 1,5 litra, poistovetivši se, kako je posebno rečeno, sa svojim vršnjacima iz Afrike, koji svakodnevno moraju da prolaze kilometre na svom kontinentu kako bi došli do vode za piće

  • 5

Pridružujući se organizovanju velikog broja manifestacija u sklopu obeležavanja 22.marta Svetskog dana voda Niš se danas upisao u svetsku mapu gradova koji na poseban način posvećuju pažnju vodi kao jednom od najvažnijih darova prirode čoveku i čovečanstvu.

Danas je JKP „Naisus“ u sklopu realizacije Međunarodnog projekta osnivanja „Asocijacije za očuvanje i zaštitu voda Srbije“, a koji je podržan od Asocijacije vodovoda podunavskih zemalja i koji se finansira sredstvima Svetske banke, organizovana i prelepa akcija „Šetnja za vodu“.

Preko 350 mališana, devojčica i dečaka, učenika niških osnovnih škola, koji su učestvovali na velikom likovnom konkursu i koji su zahvaljujući organizatoru posebno opremljeni rančevima, majicama i kapama, prošli su kroz ceo Niš – od centra grada do izvorišta.

Od centra Niša do gradskog izvorišta Medijana mališani su u maršu uz sve ostalo na leđima nosili i po dve boce sa vodom za piće od 1,5 litra, poistovetivši se, kako je posebno rečeno, sa svojim vršnjacima iz Afrike, koji svakodnevno moraju da prolaze kilometre na svom kontinentu kako bi došli do vode za piće.

Na izvorištu Medijana učenicima niških osnovnih škola održano je predavanje o važnosti vode i prisustvovali su prezentaciji koju su za njih pripremili stručnjaci Zavoda za zaštitu prirode Srbije. Tom prilikom bili su u prilici da se po prvi put upoznaju sa načinom i tehnologijom dobijanja vode za piće u gradu Nišu, koji ima najkvalitetniju vodu u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Stankovic

    24. mart 2015 | 10:12

    Bravo za niski vodovod, sta rade u beogradskom? Jako lepa akcija rukovodstva, za svaku pohvalu!

  • Danilo Denic

    24. mart 2015 | 10:00

    Gledao sam juce direktora Niškog Vodovoda Andrejevica i prijatno sam iznenadjen elokventnoscu, znanjem i posvecenosti poslu istog. Vidi se da se brine o preduzecu, da misli na gradjane Nisa. Nisam bot, nisam niti u jednoj stranci, ali kamo srece da nam je vise ovakvih.

  • Milica Nis

    24. mart 2015 | 09:57

    I moje dete je ucestvovalo. Prva akcija u Nisu da je posteno uradjena, iapostovana su deca, dogadjaj koji ce dugo da se pamti. Na mladima svet ostaje. Bravo za preduzece Naissus

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA