Videli smo ruku kako grebe po staklu: Ovi žandari su izvukli čoveka iz smrskanog auta

- Nogom sam razbio staklo i najpre smo protivpožarnim aparatima ugasili vatru na čoveku kome je gorela cela desna strana, kosa... - priča pripadnik Žandarmerije Nikola Petrović

  • 7

Tojica pripadnika Žandarmerije, Nikola Petrović, Ljubiša Đorđević i Dalibor Simić, spasili su Zorana Jovanovića (51) iz automobila u plamenu, nakon što se "Renoom" sudario s kamionom na Kružnom putu u Beogradu. Nažalost, za Sašu Maksimovića nije bilo spasa koji je izgoreo u požaru pre njihovog dolaska.

- Krenuli smo na posao kada smovideli sobraćajnu nesreću i automobil koji gori. Odmah smo se zaustavili i videli ljudsku ruku koja grebe po staklu iznutra - priča žandarm Nikola Petrović.

JEZIVA NESREĆA: Goreli kamion i automobil posle SUDARA, jedna osoba MRTVA, ima i povređenih! (FOTO)

Dalji razvoj situacije se odvijao veoma brzo.

- Odmah sam s kolegama pokušao da otvorim vrata, ali ona su bila zaglavljena i u plamenu. Nogom sam razbio staklo i najpre smo protivpožarnim aparatima ugasili vatru na čoveku kome je gorela cela desna strana, kosa... Potom smo pomoću metalne štangle otvorili vrata i krenuli da vadimo povređenog. Pošto je bio vezan, neko mi je dodao nož ili skalpel, pa sam prerezao pojas, izvukao ga i dodao do kolege Đorđevića, koji mu je prvi ukazao medicinsku pomoć. Nažalost za suvozača je bilo kasno - ispričao je Petrović, koji je usled spasavanja zadobio opekotine po dlanovima.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Zbog njihovog podviga, a i zbog toga što nisu zakasnili na posao komandant Žandarmerije, Goran Dragović predložiće da budu nagrađeni.

Nakon ukazane prve pomoći, Jovanović je prvo prevezen u Institut za opekotine i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici, a zatim zbog lošeg stanja na VMA. Jovanović je zadobio opekotine na 27 odsto tela, najviše po glavi i leđima. Njegovi vitalni organi su ugroženi pa se lekari bore kako bi mu spasili život.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 888

    26. mart 2015 | 12:16

    Svaka vam čast,svako dobro da vam se vrati za vašu požrtvovanost i rizikovanje sopstvenog života!bravo momci!!!

  • Pojas? Da ili Ne

    26. mart 2015 | 12:41

    Jos jedna od mnogih činjenica gde pojas moze ugroziti život. U ovom slucaju je odmogao. Vezati se ili ne? - veoma diskutabilno. Kaznu za pojas izbrisati, svako odgovara za sebe.

  • Sja

    26. mart 2015 | 12:19

    Heroji,zar ne?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA