U Boru se pojavio falsifikovani novac!

U Narodnoj banci Srbije kažu da bi građani trebalo da pregledaju novac koji dobijaju, ali i onaj koji daju, kako ne bi učestvovali u krivičnom delu puštanja u opticaj lažnog novca

  • 1

U Boru se u prometu pojavio lažan novac. Naime, za sada su otkrivene novčanice od 2.000 dinara.

Borska policija proverava da li je u opticaju još falsifikovanih novčanica i odakle potiču.

U Narodnoj banci Srbije kažu da bi građani trebalo da pregledaju novac koji dobijaju, ali i onaj koji daju, kako ne bi učestvovali u krivičnom delu puštanja u opticaj lažnog novca.

Ukoliko postoji sumnja, novčanica se može proveriti u najbližoj banci ili menjačnici, a ako se ustanovi da je lažna slučaj mora da se prijavi policiji.

Prošle godine u Srbiji je otkrivena 2.181 lažna novčanica. Prema podacima Narodne banke Srbije najviše se falsifikuju apoeni od hiljadu, zatim od dve hiljade i pet stotina dinara.

(Telegraf.rs / Izvor: rtvbor.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    27. mart 2015 | 12:14

    I sta sad, neka baba ili deda koji ne vide dobro trebaju da budu numizmaticari i da prepoznaju neispravan novac da ne bi ucestvovali u delu pustanja u opticaj falsifikovanih novcanica? Sta radi policija i inspektori u ovoj zemlji? Njihov posao je da nadju pocinioce, a ne da traze krivca u nasamarenim gradjanima. Kod nas svako radi tudji posao a ne radi ono sto treba da radi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA