Od sledeće godine opet plaćamo taksu za RTS!

Upravni odbori RTS I RTV bi zajednički trebalo da utvrde visinu takse, kao i izgled obrasca za uplatu takse

  • 46

Od januara 2016. godine građani će plaćati taksu za javne medijske servise, koja po zakonu ne može biti veća od 500 dinara. Kako će biti organizovana i koliko će iznositi naplata, još nije utvrđeno.

Upravni odbori RTS I RTV bi zajednički trebalo da utvrde visinu takse, kao i izgled obrasca za uplatu takse. Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković kaže da je Vlada Srbije donela podzakonski akt kojim se omogućuje sačinjavanje baze podataka kao preduslova za uvođenje takse.

- I mi očekujemo skore praktične korake od dva javna medijska servisa na tom planu i na polju kampanje kojim bi promovisali uvođenje takse, na šta smo im ukazali zvaničnim putem  - kaže Mirković za "Blic".

U RTS su, počeli sa pripremama za uvođenje takse, i dodaju da je neophodna i određena dopuna u pojedinim zakonima kojima bi se detaljnije regulisala naplata takse. U RTS su uvereni da će svi zakonski rokovi biti ispoštovani i da će građanima do kraja godine biti poslat set od 12 uplatnica za TV taksu za 2016. godinu.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • King

    27. mart 2015 | 10:33

    Kakva glupost za sta bre? Necu ga gledam rts kanale, slobodno neka mi ukinu rts kanale koje ionako ne gledam , pa ne mogu terati ljude da gledaju na silu rts ...

  • Su

    27. mart 2015 | 10:49

    Kakvi su to lopovi! Zasto bi neko placao RTS,ako vec placa SBB,IPTV....? Zar smo mi toliko glupi,sta jos treba da nam urade pa da se tek onda digne ovaj narod i stane na put bagri?!

  • Алекса

    27. mart 2015 | 10:34

    Од кога да тражим надокнаду што тв и радио таласи пролазе кроз мој посед и кућу, а нисам одобрио?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA