TRADICIONALNI APRILSKI SUSRETI U SKC-u: Festival proširenih medija od 1. do 4. aprila (FOTO)

Posle prekida od dve i po decenije festival je ponovo ustanovljen 2002. godine kao tradicionalna glavna godišnja manifestacija SKC-a, koja se organizuje početkom aprila

  • 0

Aprilski susreti, festival proširenih medija, i ove godine se tradicionalno održava od 1. do 4. aprila u SKC-u.

Posle prekida od dve i po decenije festival je ponovo ustanovljen 2002. godine kao tradicionalna glavna godišnja manifestacija SKC-a, koja se organizuje početkom aprila.

Iako u velikoj meri modifikovan, ovaj festival pokrenut je sa ciljem da se obnovi tradicija i ponovo uspostavi duh originalnih Aprilskih susreta koji su osnovani 1972. godine povodom 4. aprila, Dana studenata Beograda i dana Studentskog kulturnog centra.

Foto: Arhiva  SKC Foto: Arhiva SKC

Prvu seriju AS-a (koja se održavala od 1972 do 1977. godine pod punim nazivom Aprilski susret - festival proširenih medija) karakterisao je aktivan interdisciplinarni umetnički program, koncipirani u aktuelnom duhu onog vremena - sa ciljem prevazilaženja klasičnih granica među umetnostima.

Aprilski susreti su bili toliko uspešni u postizanju tih ciljeva tako da je festival ubrzo dokinuo smisao svog postojanja i bio napušten u korist drugačijih programskih praksi.

Foto: Arhiva  SKC Foto: Arhiva SKC

Međutim, koncept višednevnih multidisciplinarnih događanja koja okupljaju u isto vreme i na jednom mestu veliki broj, pre svega mladih, umetnika i stvaralaca različitih profila, ostao je delotvoran i dalje.

To se potvrđuje novom serijom AS-a čiji broj je, u nešto izmenjenom obimu i obliku, sa manje zahteva i ograničenja, i sa konkursom potpuno neformalnog karaktera, već prevazišao broj AS-a organizovanih u prvoj seriji.

Foto: Arhiva  SKC Foto: Arhiva SKC

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA