PRORADILA BALKANSKA KRV: Zaljubljeni Srbin nožem Austrijanki hteo da nametne brak!

Tridesetsedmogodišnji Srbin nije mogao da se pomiri s tim da njegova voljena konobarica voli drugog, pa joj je stavio nož pod grlo i tražio od nje da se uda za njega

  • 3

Jedan 37-ogodišnji Srbin osuđen je na osam meseci zatvora zbog pretnje smrću ženi sa kojom je hteo da se oženi po svaku cenu. On je, preteći joj nožem stavljenim pod grlo, pokušao da joj nametne svoju želju za zajedničkim životom.

Dok je pred sudom Srbin govorio o planiranoj svadbi, njegova izabranica, konobarica iz Donje Austrije, sve je negirala.

- On je samo gost, kao svaki drugi. Ja imam momka - rekla je konobarica iz Mistelbaha u sudinici, prilikom saslušanja, prenosi portal dnevnika "Nideresterajhiše nahrihten".

Ona je priznala da je Srbina u više navrata vozila kući, ali i da je to usluga koju je nudila i drugim pijanim gostima. Takođe je kazala da nije nijednog trenutka dala ikakvu nadu optuženom. Do ušiju zaljubljeni Srbin, koja je nastanjen na teritoriji opštine Mistelbah, i pred sudom je kazao da veruje u mogućnost zajedničkog života. On je sudu priznao da je pretnja bila "izliv osećanja".

Kako je ispričao, ljubljenoj je pretio ubistvom rivala i stavio joj nož pod grlo tražeći od nje da sa njim otputuje u Srbiju da se venčaju. Takođe je priznao da je "odreagovao" kada je par jednom video zajedno na železničkoj stanici u Hoenauu. 

Tada je, kako je kazao, vikao: "Sada možeš biti sigurna da on neće preživeti. Ubiću ga".

Sudija Manfred Hoeneker je zbog ovih pretnji izrekao Srbinu kaznu od osam meseci, od kojih dva meseca mora da odleži u zatvoru, dok je ostalih šest uslovna kazna.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petrovgrad

    29. mart 2015 | 20:45

    Trebaju mu izgleda papiri i drzavljanstvo podhitno.

  • N.N.

    29. mart 2015 | 21:14

    Zar nije dovoljno to što on želi da se oženi tom devojkom? Njeno mišljenje, osećanja...su nebitni. Tako je bar u Srbiji, tako ili ode glava.

  • niko

    3. jun 2015 | 09:28

    N.N bas si glup ko to kaze da nije bitno zenska strana i sta kaze... Ti mora da u nekoj selundri zivis bogu iza nogu u opancima hodas pa izgleda kod vas takav zakon vazi a svud gdje su pametni ljudi i civilzovani taj zakon moze macku o rep.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA