VAPAJ SRBINA IZ SJENICE ZAROBLJENOG U JEMENU: Vratite me što pre u Srbiju!

Suad Dacić je u pomoć pozvao svoju porodicu i predstavnike Islamske zajednice (IZ) u Srbiji kako bi ga što pre evakuisali iz zaraćenog Jemena

  • 62

Suad Dacić je student iz Sjenice koji nije uspeo da napusti Jemen pre početka vazdušnih napada koalicije arapskih zemalja, predvođenih Saudijskom Arabijom.  Šiitskih pobunjenici ovo područje kontrolišu već duže vreme, a tako i prestonicu Sanu u kojoj Dacić studira.

On je u pomoć pozvao svoju porodicu i predstavnike Islamske zajednice (IZ) u Srbiji kako bi ga što pre evakuisali iz zaraćenog Jemena.

- Suad je planirao da napusti Jemen, ali su u trenutku kada je trebalo da poleti sa aerodroma koalicione snage bombardovale pistu i on je ostao zarobljen u Sani. Jemen su, preko svojih ambasada, napustili gotovo svi strani državljani, ali Dacić nije imao kome da se obrati jer Srbija nema ambasadu u Jemenu - kažu u IZ u Srbiji čiju Medresu je Suad završio pre odlaska na studije.

Oni pozivaju državu Srbiju, pre svega Ministarstvo inostranih poslova, da ulože diplomatske napore kako bi pomogli Daciću da što pre napusti Sanu u kojoj bukti građanski rat između šiitskih pobunjenika, regularne vojske Jemena i članova Al Kaide.

Saudijska Arabija i još devet arapskih zemalja počele su bombardovanje položaja oružanih formacija šiita kako bi sprečili njihovu ofanzivu i preuzimanje kontrole nad celom zemljom.

(Telegraf.rs / Izvor: blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republika Srpska

    31. mart 2015 | 01:32

    Neka ga Zukorlic spasava sad, on ga je i poslao u Jemen.

  • Nislija

    31. mart 2015 | 06:12

    Upisao je studije u Jemenu??!!!Niko normalan ti ne bi poverovao....

  • GORKI

    31. mart 2015 | 07:23

    TREBA POMOĆI NAŠEM DRŽAVLJANINU. DRŽAVO POKAŽI SE I REAGUJ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA