OSEĆAM DA JE MOJA BEBA I DALJE ŽIVA: Od ispovesti ove majke zalediće vam se krv u žilama

- Dali su mi neke papire da potpisujem, a ja bih onako ošamućena mogla da potpišem bilo šta. Dva dana mi nisu davali mobilni da javim roditeljima šta se desilo - priča Ratka Račić

  • 15

Ratka Račić (36) iz Raške optužila je porodilište u Višegradskoj da su joj ukrali bebu. Kada se posle porođaja tog 17. marta probudila, lekari su joj rekli da je njena beba preminula.

- Doktorka mi je probušila vodenjaki poslala me na tuširanje. Preporučeno mi je bilo da se porodim prirodnim putem, ali su oni odlučili da to ipak bude carski rez, dva dana pred termin. Sestra me je ispitivala o bračnom statusu, da li radim i sa kim živim. U jednom trenutku su mi rekli da se na CTG ne čuju bebini srčani tonovi i da hitno moram na carski rez. Do sale sam vrištala koliko me je glas služio - priča Ratka.

NEMA VIŠE KRAĐA BEBA: Srpska porodilišta dobijaju uređaj koji će promeniti sve!

Nije želela da vidi dete kako joj ta slika ne bi ostala urezana u pamćenje.

- Dali su mi neke papire da potpisujem, a ja bih onako ošamućena mogla da potpišem bilo šta. Dva dana mi nisu davali mobilni da javim roditeljima šta se desilo. Kada su došli i tražili bebu kako bi je sahranili, prvo su rekli da je beba u kapeli, da bi nakon toga rekli kako je beba sahranjena na Orlovači. Rekli su mi da sam i to potpisala sa svim ostalim papirima koje su mi poturili dok sam bila još ošamućena od anestezije - kaže Ratka.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Lekari su joj prvo govorili da je dete dobilo sepsu i zato umrlo, a potom da je prestalo da mu lupa srce. To je nateralo Ratku da pomisli da je njeno dete idalje živo i zato se za pomoć obratila Udruženju roditelja nestalih beba.

- Insistiramo na tome da se koriste isključivo činjenice. Rad klinike je potpuno transparentan. Na raspolaganju smo svim nadležnim organima u svakom momentu. Nalazi obdukcije i izveštaj komisije za unutrašnji stručni nadzor biće poznati za nekoliko dana - kažu iz GAK u Višegradskoj.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SUPNjE

    31. mart 2015 | 14:53

    Ratka ,uz tebe smo...isteraj do kraja!!!

  • Mimi

    31. mart 2015 | 14:06

    Nisu se dzabe zene pre kuci poradjale.. Kakva crna bolnica..

  • Realno

    31. mart 2015 | 15:58

    Isterati istinu na videlo!Ako je beba živa,onog ko je to uradio osuditi najstrožije,da se to u Srbiji nikad ne ponovi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA