DA LI JE PREVARIO I VAS? Evo kako ovaj čovek vara na sajtovima za prodaju polovnih automobila!

Osoba koja se bavi ovakvim prevarama potencijalnim kupcima se predstavlja kao A. S. U razmaku od tri dana objavi po jedan ili dva oglasa

  • 13

Na sajtu za prodaju polovnih automobila polovniautomobili.com prevarant pokušava da prevari potencijalne kupce! Javilo se već nekoliko osoba koje su bile žrtve njegovog unapred smišljenog scenarija.

Konkretno, "punto iz 2001. godine prodavao se za 400 evra. U veoma je dobrom stanju, a prodavac ga u opisu, naravno, baš hvali. Slike izgledaju realno, a zapravo su preuzete s interneta, s nekog drugog sajta.

PAZITE SE OVOG ČOVEKA: Preko Fejsbuka iznuđuje novac za "sigurno klađenje", a onda nestane s vašim parama!

Međutim, stvar je u tome što auto navodno ne može da se carini jer je Euro 2 motor, zbog čega ne može ni da se registruje. Automobil ima strane tablice i zbog svega toga moguće je kupiti ga jedino kako bi se rasturio u delove.

Ljudima se ovakva prilika učini sasvim u redu, pozovu "prodavca" i on ispriča sve najbolje o vozilu. Pošto zna da, po zakonu, automobil sa stranim tablicama naš državljanin ne može da vozi, on ljubazno nudi mogućnost da doveze auto u mesto iz kog je kupac. Jedino što je potrebno jeste da mu se uplati oko 50 evra za troškove goriva.

Drugi scenario jeste da od kupaca traži da mu se uplati kapara od 50 evra kako automobil ne bi prodao drugome. Zainteresovani kupac uplati traženu sumu, potegne u mesto u kome se nalazi vozilo kako bi ga preuzeo, ali od njega nema ni traga ni glasa. Kao ni od uplaćenih 50 evra.

Foto: Profimedia/Martin Mehes - ČIF Foto: Profimedia/Martin Mehes - ČIF

Osoba koja se bavi ovakvim prevarama potencijalnim kupcima se predstavlja kao A. S. U razmaku od tri dana objavi po jedan ili dva oglasa. Lažna i s cenom ispod 50% od prosečne. Prilikom oglašavanja obično izabere mesta koja su daleka i zabačena, do kojih se teže dolazi, pa to koristi kao razlog zbog kojeg kupcu predloži da vozilo doveze do njega. Naravno, uz prethodnu uplatu za gorivo.

Zainteresovanom kupcu on pošalje lične podatke za uplatu, a novac kasnije podigne u pošti, uz verovatno lažnu ličnu kartu.

Ovako izgleda jedan od lažnih oglasa.

Printskrin: Polovni automobili Printskrin: Polovni automobili

Preporučujemo vam da uvek budete obazrivi prema oglasima koji imaju nerealnu cenu. Obično je to 50 odsto ili više u odnosu na slične oglase sa sajta.

Ukoliko naiđete na sumnjiv oglas, sličan ovom, prijavite na mejl kontakt@polovniautomobili.com

(Telegraf.rs/ Izvor: polovniautomobili.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 500€\noć

    31. mart 2015 | 14:16

    Kakav ološ a meni za troškove tražio 70 éura

  • "Musterija"

    31. mart 2015 | 14:51

    Zivi u okolini Nisa...Takodje se bavi i prodajom delova,koje salje post ekspresom ili nekom slicnom kurirskom sluzbom.Toliko je drzak i bezobrazan da umesto proizvoda posalje flasu mokrace.Sobzirom da je udaljen ide na varijantu da niko nece paliti auto i ici u Nis posto je vrednost proizvoda-kapare uglavnom 50-100e.Posto je jednom prilikom prevario pogresnu osobu,kada su ga nasli u Nisu bezeci od njih sakrio se u policijsku stanicu, gde je tim istim ljudima od strane policajaca receno da se covek bavi time i da ima 10 prijava po slicnom osnovu..

  • serlok

    31. mart 2015 | 15:20

    Koji mozak moras da budes pa da uplatis bilo kome,za bilo sta,bilo koji iznos novca,a da nemas to u ruci ili ispred sebe!?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA