HAOS U TURSKOJ: Kraj pregovora sa otmičarima, policija krenula u akciju! (LIVE STREAM)

Ispred zgrade gde teroristi kao taoca drže javnog tužioca čuju se pucnji, u toku je akcija turske policije. Čuju se i eksplozije dimnih bombi. Sukob je u toku

  • 14
Foto: Twitter/@turnusolbiz

Foto: Twitter/@turnusolbiz

 

Pripadnici partije Revolucionarnog narodnooslobodilačkog Fronta upali su danas u sud i uzeli kao taoca tužioca Mehmeta Selima Kiraza.

 

UŽIVO MOŽETE DA PRATITE OVDE!

 

Ispred zgrade gde teroristi kao taoca drže javnog tužioca čuju se pucnji, u toku je akcija turske policije. Čuju se i eksplozije dimnih bombi. Sukob je u toku.

 

Turska policija saopštila je da su u toku pregovori sa dvojicom muškaraca koji za taoca drže javnog tužioca u Istanbulu.

 

Rok koji su teroristi dali je odavno istekao, ali nema informacija da je li tužilac ubijen ili ne. Specijalne snage ušle su u zgradu, ali nisu u sobi gde se nalazi tužilac Mehmet Selim.

 

Ultralevičarska grupa saopštila je na svom veb sajtu da želi da policajac koga smatra odgovornim javno prizna ubistvo Elvana, da se svim umešanim policajcima sudi pred "narodnim sudovima" i da se odbace optužnice protiv učesnika demonstracija za nastradalog mladića.

 

Turska vlada zabranila je uživo izveštavanje sa ovog dramatičnog događaja, pogotovo postavljanje video-linkova, javlja Raša tudej.

 

Kiraza je tužilac u slučaju pogibije mladića koji je podlegao povredama posle skoro godinu dana provedenih u komi u koju je upao posle incidenta tokom demonstracija kada je pogođen suzavcem u glavu.

 

Napadači su dali rok vlastima da im ispune zahteve do danas poslepodne. Između ostalih traži se od policije da prizna krivicu u vezi sa pogibijom Berkin Elvana (15) koji je teško povređen tokom antivladinih demonstracija 2013. godine.

 

- Moj sin je umro, ali to ne znači da treba još neka osoba da umre - rekao je otac Berkin Elvana.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Berkin nije bio učesnik demonstracija. On je krenuo od kuće da bi kupio hleb za svoju porodicu, a već u sledećem trenutku je suzavac, koji je ispalila policija, pogodio ga direktno u glavu. U komi je proveo 269 dana. Preminuo je 11. marta 2014.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Oni su dali rok vlastima da im ispune zahteve do 14.36 po našem vremenu!

 

 

 

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

(Telegraf.rs / Izvor: aljazeera.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Khalid Ibn Al-Walid

    31. mart 2015 | 17:59

    Eto sad kad vas pocnu ganjat nijedan pkk terorista nece ostat u turskoj..ponovo zapad pokusava preko svojih spijuna da napravi haos u turskoj

  • Srbin

    31. mart 2015 | 17:01

    Nema pregovora sa teroristima.

  • петар

    31. mart 2015 | 16:40

    Шта је то ЛИВЕ СТРЕАМ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA