AMERIKANCI U PANICI: Ovaj potez Kine je zabrinuo SAD!

Kina bi, prema mišljenju Amerikanaca, mogla da proširi teritoriju i time da uzrokuje tenzije u regionu

  • 6

Američka mornarica veoma je zabrinuta zbog novog plana Kine da izgradi "veliki zid peska" u Južno kineskom moru.

Amerikanci su zabrinuti jer Kina ovim potezom povećava teritoriju i to bi moglo da uzrokuje tenzije u regionu.

- Kina gradi zidove pumpajući pesak na žive koralne grebene i potom ih zaliva betonom. Oni su do sad napravili 4 kvadratna kilometra ugradne zemlje - rekao je američki admiral Hari Haris.

Dodao je kako je ovaj regionpoznat po prirodnim lepotama, ali da je sad vidljiv oštar kontrast koji izazivaju kineski bageri i buldožeri na tom području.

Inače, Kina svojata čitavo Južnokinesko more zbog čega ovakve tendencije najviše zabrinjavaju susedne zemlje, kao na primer Filipine.

(Telegraf.rs / Izvor:telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicha

    2. april 2015 | 01:16

    Amerikanci i treba da su u panici jer neće moći da vršljaju u tim morima,da kontrolišu pomorske puteve niti da se previše približe Kineskom kopnu sa svojim ratnim brodovima.Kinezi dobro znaju da je svako ostrvo jače od svakog nazovi nepotopivog vojnog broda a i znatno jeftinje.Tako nadomeštaju potrebu sa većim brojem ratnih brodova

  • Brana

    2. april 2015 | 08:57

    Javili se ljubitelji prirode i estetike!To su oni isti sto su razorili najstarije gradove i kulture na svetu svojim bombama,narod bez istorije i kulture koji je osnovan na tudjoj zemlji i moru krvi pravih stanovnika severne Amerike.

  • Duki

    2. april 2015 | 07:32

    A, Dijego Garsija je odmah tu na Floridi? Koji licemeri? Bolje da ih brine MARS I MESEC. Uskoro će ih odozgo gledati male kose okice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA