OŠTETIO DRŽAVU ZA 227 MILIONA DINARA: Uhapšen zbog preprodaje pšenice i kukuruza!

Uhapšen je B. J, odgovorno lice privrednog društva "Jokom" d.o.o. zbog preprodaje pšenice i kukuruza većem broju fizičkih i pravnih lica, bez dozvole Republičke direkcije za robne rezerve

  • 6

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u nastavku akcije na otkrivanju zloupotreba u postupcima raspolaganja robom Republičke direkcije za robne rezerve, uhapsili su odgovorno lice privrednog društva "Jokom" d.o.o. Beograd B. J. (46), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 226.996.230 dinara.

PREVARA TEŠKA 270 MILIONA: Hapšenje zbog malverzacija u Robnim rezervama!

Postoje osnovi sumnje da je B. J. u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, od 2010. godine do juna 2013, bez naloga i saglasnosti Republičke direkcije za robne rezerve, robu koja mu je bila poverena na čuvanje, prodao većem broju fizičkih i pravnih lica.

Osumnjičeni je 5.624.600 kilograma pšenice i 4.160.604 kilograma kukuruza, koja su mu bili povereni na čuvanje, a za koju je fakturisao i naplatio skladištenje, prodao većem broju fizičkih i pravnih lica, bez evidentiranja prodaje u svojoj poslovnoj dokumentaciji.

Pšenicu (1.585.000 kilograma) i merkantilni kukuruz (1.077.000 kilograma), kako se sumnja B. J. je neovlašćeno prodao većem broju pravnih lica, a ostatak kupcima sa područja autonomne pokrajine Kosova i metohije za gotov novac.

Po obavljenom popisu, Republičke direkcije za robne rezerve, utvrđen je navedeni manjak robe koja je bila uskladištena u silosu u Knjaževcu,a u cilju prikrivanja nastalog manjka i obmanjivanja popisne komisije, osumnjičeni je u ćelijama silosa ugradio duplo dno, preko kojeg je sipao manju količinu robe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gojko

    2. april 2015 | 12:11

    Kineski zakon po kratkom postupku pa neka misli na bogatstvo u paklu.

  • linrac

    2. april 2015 | 11:07

    A koje vlasnik tog doo, odgovorno lice je lik koji prima platu da popuši zatvor a kako se zove onaj ko je zaradjivao na tome ? Znači ovi naši bigzmismeni nameštaju žrtve na potpis a oni uvek čisti :P

  • Raša

    2. april 2015 | 13:12

    Hoće li da vrati pare?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA