OSTAO BEZ REČI: Ministar prosvete ODUŠEVLJEN savremenim obrazovanjem u ITHS-u i ITS-u! (FOTO)

Ministar prosvete Srbije i njegovi saradnici posetili su Srednju školu za informacione tehnologije - ITHS i Visoku školu strukovnih studija za informacione tehnologije - ITS gde su se upoznali sa savremenim pristupom obrazovanju koje pružaju ove škole

  • 1

Ministar prosvete u Vladi Srbije Srđan Verbić, zajedno sa svojim pomoćnicima za srednje obrazovanje, Snežanom Marković i za razvoj i visoko obrazovanje, Milovanom Šuvakovom, posetio je danas Srednju školu za informacione tehnologije - ITHS i Visoku školu strukovnih studija za informacione tehnologije - ITS.

 

Tom prilikom ministar prosvete i njegovi saradnici su upoznati sa savremenim pristupom obrazovanju koje pružaju ove škole, gde su kroz razgovor sa učenicima i nastavnicima saznali sve o interaktivnoj nastavi i korišćenju tableta u nastavi, kao i o elektronskoj svesci gde se beleže sve ključne informacije sa časa, odnosno informacije o elektronskom dnevniku.

 

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

 

Ulaskom na čas geografije ministar i pomoćnici su mogli na licu mesta da se uvere kako se sprovodi interaktivna nastava korišćenjem tablet uređaja i android aplikacija.

 

Prikazana je aplikacija Mala matura i objašnjeno je kako nastavnici ITHS-a pružaju podršku u pripremama malih maturanata za polaganje ispita iz matematike, srpskog jezika i kombinovanog testa.

 

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

 

Prikazan je Univerzitetski informacioni sistem koji se koristi na ITS-u i koji omogućava integrisanje i objedinjavanje na jednom mestu, svih značajnijih aktivnosti vezanih za nastavu, čime se ITS svrstava u red malog broja edukativnih institucija koji poseduju takav sistem.

 

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

 

Sve informacije relevantne studentima automatski se objavljuju na studentskom web portalu ITS-a (http://www.its.edu.rs/StudentskiServis).

 

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

 

Ministar Verbić je, zajedno sa svojim pomoćnicima posebnu pažnju posvetio prezentaciji Distance Learning platforme (http://www.its.edu.rs/dls) i svim mogućnostima koje ona nudi.

 

DLS je online platforma posredstvom koje studenti pristupaju dodatnim resursima za učenje u elektronskom obliku. Na raspolaganju su im online kursevi, testovi i kvizovi za proveru znanja, multimedijalni materijali i drugi sadržaji koji imaju za cilj da proces učenja i sticanja novih znanja učine efikasnijim.

 

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

 

Istaknuta je veza između osnivača, kompanija Comtrade i LINK group sa školama i objašnjen je specifičan pristup obrazovanju i vaspitanju, gde se neguje koorporativna kultura i gde se mladi kroz praksu i rad u kompanijama osnivačima pripremaju za svet rada.

 

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Student

    4. april 2015 | 11:43

    Isao na drzavni fakultet(DIF), batalio. Dosao na ITS i video ogromnu razliku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA