SRPSKA DECO, UČITE TURSKI, TREBAĆE VAM: Evo ko ovo preporučuje i zašto

- Izučavanje turskog jezika je posebno važno sa ekonomskog aspekta s ozbirom da su sandžački Bošnjaci najuspešniji privrednici u Turskoj i veoma je dobro što je u Kragujevcu ovo izborni predmet - saopšteno je iz Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV)

  • 98

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) saopštilo je danas da bi uvođenje turskog jezika kao izbornog predmeta u školama bilo od interesa za sve građane u Sandžaku i izražava zadovljstvo što se taj jezik već izučava u Kragujevcu.

- Izučavanje turskog jezika posebno je važno i sa ekonomskog aspekta, u jačanju privrednih veza između dve zemlje, s obzirom da su sandžački Bošnjaci jedni od najuspešnijih privrednika u Turskoj, posebno u istanbulskoj i izmirskoj regiji - saopstio je BNV.

Ističe se i da je uvođenje turskog jezika kao izbornog nastavnog predmeta u posebnom interesu Bošnjaka koji u velikom broju kao iseljenici žive Turskoj.

Napominje se i da turski jezik širom sveta govori više od 220 miliona ljudi i da je po masovnosti to peti jezik u upotrebi na planeti.

BNV u saopštenju izražava zadovoljstvo činjenicom "da se u školama u Kragujevcu izučava turski jezik u formi izbornog predmeta".

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

- Na taj način učenici u Kragujevcu će imati priliku da se na bolji način upoznaju, osim sa jezikom, i sa bogatom turskom kulturom i orjentalnom umetnošću - dodaje se u saopštenju.

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, od februara omogućeno je učenja turskog jezika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M~7777

    6. april 2015 | 15:29

    ma koji Turski jezik, da li ste vi normalno o čemu se to radi,

  • Albos from Srbija

    6. april 2015 | 16:27

    500 godina ubili nas i Jos danas kod nas ima takvih ljudi!!!! Ni jedan rec necu da znam turski

  • Danijela

    6. april 2015 | 17:50

    Znam 6 jezika ukljucujuci i turski, trenutno zivim u Kopenhagenu i radim kao prevodilac, znati jezike je bogatstvo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA