PUTIN HAKOVAO OBAMU: Rusi ukrali podatke sa kompjutera iz Bele kuće?

Američki zvaničnici kažu da su ovi sajber napadi jedni od najnaprednijih koje je vlada SAD ikada zadobila. Istražitelji imaju ozbiljne tragove da ruska vlada stoji iza ovih sajber-napada

  • 8

Kako bi pristupili osetljivim informacijama o američkom predsedniku Baraku Obami, ruski hakeri su navodno upali u računarski sistem Bele kuće, piše CNN.

Američki zvaničnici smatraju da su hakeri koji su sada upali u kompjuterski sistem Bele kuće isti oni koji su upali i u sistem Stejt Departmenta u oktobru, piše britanski Indipendent.

PUTIN OBAMI: Nije lepo čitati tuđa pisma

Vlada tvrdi da Rusi nisu hakovali nikakve tajne sisteme, ali su oni mogli da dobiju pristup osetljivim informacijama američkog predsednika, uključujući i Obamine privatne rasporede.

Zvaničnici kažu da su ovi sajber napadi jedni od najnaprednijih koje je vlada SAD ikada zadobila. FBI, tajna služba i druge obaveštajne službe istražuju napade.

Prema pisanju CNN-a, upadi u kompjuterski sistem su stigli iz više delova sveta, a hakeri su prikrili svoje tragove.

Međutim, istražitelji imaju ozbiljne tragove da Ruska vlada stoji iza ovih sajber-napada.

(Telegraf.rs / Izvor: Rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    8. april 2015 | 08:19

    Da malo vidite kako je ostatku sveta kad vi preduzimate slične akcije.

  • Frend

    8. april 2015 | 07:02

    Da li ih treba zaliti? Svakako ne. Pa gde oni nisu solili? Naravno, i treba da, jedan put, shvate da motka ima dva kraja.

  • Sasa M.

    8. april 2015 | 01:41

    E, ako je CNN emitovao vest onda je sigurno istina. Il ovi ameri boluju od paranoje ili imaju bujnu mastu. Kolko napadaju ovog Putina da Obamina cerka ostane trudna okrivili bi opet Putina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA