ODBIO PUTINA: Filip Vujanović ne ide u Moskvu na Dan pobede nad fašizmom

Koordinacijski odbor za obeležavanje 70. godišnjice pobede nad fašizmom utvrdio je da "veličanstveni i trajni značaj i vrednost antifašizma Crne Gore obavezuju na obeležavanje tog velikog jubileja"

  • 47

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović neće ići u Moskvu na obeležavanje 70. godišnjice pobede nad fašizmom 9. maja, već će tog dana u Podgorici govoriti na centralnojj nacionalnoj proslavi tog važnog datuma crnogorske antifašističke istorije.

STRAH OD VELIKE ALBANIJE: Stručnjaci upozoravaju da su sledeće na meti Makedonija i Crna Gora?

To je odlučio koordinacijski odbor za obeležavanje 70. godišnjice pobede nad fašizmom koji je u ponedeljak zasedao u Podgorici. Odbor je utvrdio da "veličanstveni i trajni značaj i vrednost antifašizma Crne Gore obavezuju na obeležavanje tog velikog jubileja".

U Koordinacijskom odboru za obeležavanje 70. godišnjice pobede nad fašizmom su, uz Vujanovića koji je i predsednik tog tela, još i predsednici parlamenta i vlade Ranko Krivokapić i Milo Đukanović, ministri odbrane i unutrašnjih poslova Milica Pejanović-Đurišić i Raško Konjević, i predstavnik SUBNOR-a.

Oštro je reagovala opozicija, a njen neslužbeni lider Miodrag Lekić ocenio je kako je Vujanović "nebitan u odluci da se odbije poziv Rusije za učestvovanje na paradi u Moskvi povodom 70 godina pobede nad naci-fašizmom, kao što je i nebitan i u političkom životu Crne Gore".

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peca

    8. april 2015 | 12:08

    Kad bi nemci pravili naci-paradu,bili bi u prvim redovima...

  • Cimanje

    8. april 2015 | 11:02

    Ne znam što su uopšte i zvali ovog nebitnog lika da predstavlja svoju nebitnu državau, provansu albanije?

  • Sever-jug

    8. april 2015 | 11:20

    Velika steta sto on ne ide u Moskvu. Ne treba ni da ide kad je takav kakav je - nikakav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA