HRVATSKA PODRŽAVA KOSOVO: Evo šta je predsednica Kolinda rekla Tačiju!

- Tokom susreta potvrđeni su prijateljski odnosi dve države kao i obostrana želja za jačanje saradnje na području privrede, a razmotrena je i saradnja država Jugoistočne Evrope na području energetskih i infrastrukturnih projekata - saopštio je kabinet hrvatske predsednice

  • 39

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila je danas, u razgovoru s kosovskim ministrom spoljnih poslova Hašimom Tačijem, da će Hrvatska i dalje pružati snažnu podršku i prenositi svoja znanja i iskustva Kosovu na evroatlantskom putu.

- Tokom susreta potvrđeni su prijateljski odnosi dve države kao i obostrana želja za jačanje saradnje na području privrede, a razmotrena je i saradnja država Jugoistočne Evrope na području energetskih i infrastrukturnih projekata - saopštio je kabinet hrvatske predsednice.

Prvi potpredsednik kosovske Vlade i šef diplomatije Hašim Tači čestitao je Grabar-Kitarović na izboru za predsednicu i izvestio je o reformama koje preduzimaju kosovske vlasti, približavanju EU i o trenutnom stanju bilateralnih odnosa sa susednim zemljama.

Tači je, kako se dodaje u saopštenju, naglasio i snažnu podršku zaštiti i promovisanju prava hrvatske nacionalne manjine na Kosovu kao i visoki nivo uključenosti albanske zajednice u hrvatsko društvo.

Kosovskog ministra primio je i predsednik Sabora Josip Leko, a sledi susret sa hrvatskom šeficom diplomatije Vesnom Pusić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uKrajina

    8. april 2015 | 18:27

    Smisao postojanja Hrvata je Srbija i Srbi. Sve češće viđam natpise i pokliče tipa "Hrvatska i Ukrajina braća zauvek"..dakle samo zato što Srbija podržava Rusiju oni moraju da udare kontru. Kada bi Srbija nestala nestali bi i oni jer bi izgubili smisao svog postojanja.

  • Miki

    8. april 2015 | 15:36

    Ma koja saradnja u privredi, pa Kosovo je opustoseno i unisteno, ovo je samo pokusaj provokacije, tipicno za Kroasane.

  • Pravda

    8. april 2015 | 17:32

    Ma, samo da je protiv Srbije, to je prava Croatia!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA