AMERIKANCIMA SMO VADILI JETRE I MOZGOVE: Nećete verovati ko je priznao ovaj zločin! (FOTO)

Novootvoreni japanski muzej je otkrio dokaze o vivisekciji osam američkih pilota tokom Drugog svetskog rata, a univezitet na kojem su se sprovodili eksperimenti je dugo ćutao o ovom delu svoje prošlosti

  • 12

Muzej japanskog univerziteta će razbiti sve tabue sa izložbom o zloglasnom otvaranju tela živih američkih ratnih zarobljenika tokom Drugog svetskog rata.

Evo kako su SRBI TROJNIM PAKTOM sa Hitlerom mogli postati stub EU i ekonomska sila jača od Švajcarske! (FOTO) (VIDEO)

Medicinska škola univerziteta Kjušu po prvi put prizanaće javnosti da su zarobljenim američkim vojnicima vadili mozgove i jetre u seriji jezivih eksperimenata koje je sprovodilo osoblje ovog univerziteta tokom Drugog svetskog rata.

Crno poglavlje, objašnjeno je sa dva predmeta od ukupno 63 na izložbi, prati priču devetorice Amerikanaca, članova ratnog vazduhoplovstva, koji su uspeli da se izvuku iz oštećene letelice, bombardera B-29, iznad Japana pre nego što su ih zarobile japanske trupe.

Kapetan Marvin Atkins je odveden u Tokijo na ispitivanje, dok su ostala osmorica pilota prebačena u Kjoto univerzitet medicine, prethodnika današnje institucije.

Printskrin: CNTV Printskrin: CNTV

1948. godine, svedočenja protiv 30 doktora i univerzitetskog osoblja u Savezničkom tribunalu za ratne zločine u Jokohami tvrdila su da su muškarci bili podvrgnuti raznim "tretmanima".

Oni su uključivali ubrizgavanje injekcija sa morskom vodom kako bi proverili da li slana voda može da zameni slane injekcije, kao i vivisekciju.

Nekim vojnicima je deo jetre izvađen da bi proučili koliko dugo žrtva može da preživi nakon "operacije". Drugima je tada vađen mozak kako bi pokušali da pronađu lek za epilepsiju.

Printskrin: CNTV Printskrin: CNTV

Svih osam pilota su na kraju preminuli, ali su njihovi ostaci čuvani u formalinu do kraja rata, kada su oni koji su umešani u ova zlodela uništili dokaze.

Tribunal je osudio 23 čoveka, dok je jedan profesor izvršio samoubistvo. Petorica su osuđena na smrt, četvorica na doživotne robije a ostali su dobili manje kazne.

Tribunal nikad nije proglasio univerzitet krivim što je sistematski doprineo monstruoznom činu ubijanja, i ova institucija je izbegla javno rešavanje ovog slučaja.

Printskrin: CNTV Printskrin: CNTV

Ali, u martu je na sastanku profesora odlučeno da treba da se suoče sa mračnom prošlošću, pa su dodali dva predmeta iz ovog slučaja na izložbi.

Zloglasna jedinica 731, ratna jedinica japanske carske vojske, sprovela je na stotine vivesekcija u severnoj Kini. Mnogi od njih nikada nisu odgovarali za svoje postupke.

(Telegraf.rs / Izvor:independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    8. april 2015 | 17:25

    Pa Amerikanci to rade i dan danas pa niko o tome ne pise !

  • M

    8. april 2015 | 16:53

    U ovom slucaju, Japan je njih napao, takodje, u tom ratu, oslobodili su dobar deo Evrope od Nacista.

  • ji

    8. april 2015 | 21:43

    I ustase isto jos uvjek nisu priznali da su se takmicili ko ce vise izvaditi srpskih ociju, a nijednog nema na sudu jer je tako amerika naredila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA