DA LI BISTE SE UDALI ZA ALBANCA: Ovo smo pitali Beograđanke, evo šta su odgovorile (VIDEO)

Prema istraživanjima UN ogromna većina Srba i Albanaca nije spremna da radi zajedno ili da živi u istoj ulici, a skoro niko nije spreman da stupi u međuetnički brak

Zamislite situaciju da se zaljubite u Albanca, ili ako ste muško u Albanku, i vi biste sve, i vezu, i brak, i decu, ali kako? Kako objasniti mami, tati, i široj rodbini, znajući da ovde i te kako ima onih kojima bi to smetalo?

Ekipa Telegrafa je došla na ideju da Beograđane pita da li bi oženili Albanku, a Beograđanke da li bi se udale za Albanca. Većina je bila pomalo iznenađena. Neki su rekli "Svašta, šta vam pada na pamet", a neki su bili rekli "Zašto da ne, ako je volim, nema prepreke".

Da ljubav ne poznaje granice, vere ni nacije, pokazuju primeri mešovitih brakova koji često šokiraju rodbinu i prijatelje. U bivšoj Jugoslaviji, setimo se, sklopljeno je hiljade i hiljade ovakvih "mešovitih" brakova.

Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanović Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanović

Prema istraživanjima koje je sproveo Program Ujedinjenih nacija za razvoj u 2014. godinu, ogromna većina Srba i Albanaca na Kosovu nije spremna da radi zajedno ili da živi u istoj ulici, a skoro niko nije spreman da stupi u međuetnički brak.

U videu koji sledi pogledajte šta naši sugrađani misle o mešovitim brakovima.

Šta vi kažete?

(I. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    13. april 2015 | 17:36

    NAJBOLJE JE DA SVAKA PTICA SVOME JATU LETI!!!!!!!!!!

  • Albos from SRBIJA

    13. april 2015 | 17:54

    Ja Sam albanac Srbije rodjen u inostràstvo imam dve cerke, i mogu da kazem bolje moje cerke da uzme Srbin nego neki crnac, arap ili turcin za mène smo jedan i sve iSti na Balkans pa posle kod svih ima los covek.

  • ©@©@

    13. april 2015 | 19:11

    NI MRTVA!!!!! Makar bio mister univerzuma..... Ili jedini na svetu..... Nikada. Jedna sestra mi je udata za švajcarca, druga za austrijanca..... Ali MOJ brak sa srbinom je najbolji!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA