IZABRANO NAJTVRĐE JAJE NA SVETU: Pobednik je Bosanac! (FOTO) (VIDEO)

- Nema tajni, bira se jaje, pa ako se potrefi jako – to je to. Pregleda se od 30 do 50 hiljada jaja. Tu može da se nađe jako jaje, ali i ne mora - rekao je ovogodišnji šampion

  • 11

Na mokrinskom Varoškom trgu u Kikindi, u okviru Vaskršnjih svečanosti, na tradicionalan način obeležen je najradosniji hrišćanski praznik. Preko 100 takmičara u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji danas na Uskrs pokušavali su da dođu do laskave titule svetskog šampiona. Iako titulu nije osvojio domaći takmičar, Mokrinčani su priznali poraz i čestitali.

Pobednik Svetskog prvenstva u tucanju farbanim, uskršnjim jajima, koje se već 25 godina organizuje u Mokrinu je Milan Mihajlović iz Bijeljine.

Za utehu Mokrinčanima, najuspešniji u juniorskoj konkurenciji bio je jedanaestotogodišnji Mokrinčanin Miodrag Trnić, buduća nada domaćih takmičara.

- U mom mestu Suvo polje takođe organizujemo tucinijadu , a ja sam tri puta pobeđivao. Tamo mi već nije interesantno, pa sam imao veliku želju da dođem u Mokrin. Ovde je takmičenje na visokom nivou i prava stvar je uspeti. Bar za nas koji volimo tu vrstu takmičenja. Volim i poštujem veliki praznik Vaskrs i želja mi je bila da dođem - kaže Milan Mihajlović, pobednik 25. Svetskog prvenstva u tucanju uskršnjim jajima.

Foto: AP/Darko Vojinović Foto: AP/Darko Vojinović

Ne samo da je došao, već je i pobedio. A svaki pobednik ima svoju taktiku i male tajne. Ipak, Milan kaže da velikih tajni nema.

Foto: AP/Darko Vojinović Foto: AP/Darko Vojinović

- Nema tajni, bira se jaje, pa ako se potrefi jako – to je to. Pregleda se od 30 do 50 hiljada jaja. Tu može da se nađe jako jaje, ali i ne mora - dodao je ovogodišnji šampion.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / RTV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA