NASILJE NA KOSOVU: Albanski navijači noževima napali Srbe u Gračanici

Vraćajući se sa meča iz Gnjilana, huligani teško povredili dvojicu Srba koji su zbrinuti u bolnici

  • 0

Grupa navijača albanske nacionalnosti nasrnula je u centru Gračanice na meštane koji su se oko 16.30 zatekli u centru i tom prilikom naneli teške telesne povrede dvojici srpskih mladića.

Direktor Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković izjavila je Tanjugu da su dvojica povređenih Srba smešteni u bolnici “Simonida” u Gračanici, gde se oporavljaju od zadobijenih povreda.

Navijači iz Prištine, koji su se vraćali iz Gnjilana sa fudbalske utakmice, nasrnuli na meštane noževima, šipkama, flašama i kamenjem, rekla je Trajković, dodajući da su se potom u tuču uključili i Srbi koji su izašli iz obližnjih kafića.

- Navijači su izašli iz autobusa koji se tu zaustavio zbog saobraćajnog udesa, a glavna ulica u Gračanici je pod video nadzorom, tako da su kamere najverovatnije zabeležile kompletan događaj - dodala je ona.

Pojedini kosovski mediji preneli su da je policija zbog ovog incidenta privela dve osobe od kojih je jedna zadržana u pritvoru.

Situacija u Gračanici večeras je mirna, a primetno je pojačano prisustvo kosovske policije na ulicama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA