CRNOGORCI ODUŠEVLJENI: NASA nudi posao u kojem se za 10 nedelja LEŽANJA dobija 18.000 dolara!

Naučnici će se baviti kandidatima 70 dana sa ciljem da se simulira koliko su efektne vežbe za astronaute koji gube kardiovaskularne funkcije i funkcije mišića i kostiju usled života u bezgravitacionim uslovima

  • 12

Američka svemirska agencija NASA će platiti 18 hiljada dolara svakome ko je spreman da leži u krevetu 10 nedelja, i podvrgne se režimu neprijatnih testova više od tri meseca. Jedini kriterijum je da su kandidati zdravi i državljani SAD.

Ovu vest su na naslovnim stranama preneli crnogorski mediji.

Naučnici će se baviti kandidatima 70 dana sa ciljem da se simulira koliko su efektne vežbe za astronaute koji gube kardiovaskularne funkcije i funkcije mišića i kostiju usled života u bezgravitacionim uslovima.

Volonteri će biti podeljeni u one koji vežbaju i one koji ne. Prvi korak će proći svi koji će moći da vode normalan život u zajedničkim prostorijama. U drugoj fazi će provesti 10 nedelja u krevetu sa telima blago iskošenim unazad, gde su stopala malo podignuta, a glava spuštena. Kretanje će biti svedeno na minimum, i fiziološke potrebe će obavljati pomoću specijalnih postavki na krevetu, a tako će se i tuširati.

Dozvoljeno je čitanje i gledanje filmova jer to ne zahteva puno energije. Poslednjih 14 dana će kandidati raditi čučnjeve, hodati i voziti bicikli kako bi se pokazalo koje su vežbe najefektivnije za povratak tela u normalno stanje.

(Telegraf.rs / Izvor: vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novica

    13. april 2015 | 16:06

    Samo neka se nasa obrati na zavod za zaposljavanje crne gore i dobice prvoklasne strucnjake u toj oblasti

  • Slb

    13. april 2015 | 22:00

    MISLIM DA SU I SRBI ODISEVLJENI,SAMO CE ZA NASU DA POSTAVE JEDAN USLOV,A TO JE DA BUDE OMLADINA UKLJUCENA I DA IMA DOSTA ALKOHOLA,TAMAN DA NE VISE PO ULICI I ISPRED PRODAVNICA ILI OKO SKOLE DA DUVAJU

  • Dr. za rock and roll

    15. april 2015 | 05:55

    Znate sta se desi sa telom za samo deset dana ukoliko se konstantno lezi . Misici pocinju da gube funkciju i nestaju. Nakon dve nedelje vec je potrebna pomoc da bi se ustalo iz kreveta priviknuti na hod i dobiti kondicija. Nakon tri nedelje jos mnogo mnogo teze. A ovde bi se lezalo 10 nedelja, vise od dva meseca. Pristao bih na ovo samo da nemam da jedem ali bukvalno. Nije malo para za 2 meseca ustvari mnogo je za 2 meseca ali ono sto bi se desilo sa telom mislim da nije vredno mucenja zbog novca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA