RUBLJA NIKAD JAČA: Ruska valuta vredi sve više u odnosu na dolar!

Ruska valuta, podržana smirivanjem sukoba u Ukrajini i oporavkom cene nafte, povratila je skoro 40 odsto svoje vrednosti od početka marta u odnosu na dolar

  • 8

Ruska rublja danas je nastavila svoj impresivan rast otpočet pre dva meseca, a vrednost jednog dolara svela se na simboličnih 50 rubalja, u odnosu na 80 rubalja koliko je dolar vredeo na vrhuncu krize sredinom decembra.

Ruska valuta, podržana smirivanjem sukoba u Ukrajini i oporavkom cene nafte, povratila je skoro 40 odsto svoje vrednosti od početka marta u odnosu na dolar.

(UŽIVO) PUTIN ODGOVARA NA PITANJA RUSA: Americi nisu potrebni saveznici, nego vazali! (LIVESTREAM)

Dolar se jutros menjao za 49,59 rubalja, a noćas je prešao granicu od 50 rubalja prvi put od kraja novembra. Evro je pao na 52,85 rublje, čime se spustio na svoj najniži nivo u odnosu na rublju od kraja novembra.

Ruska moneta se prema tome vratila na nivo pre naglog pada sredinom decembra kada je zemlja upala u monetarnu krizu zbog koje će ove godine Rusija beležiti jaku recesiju.

Rublja je naglo pala krajem 2014. godine usled pojeftinjenja nafte i gasa i sankcija Zapada Rusiji zbog ukrajinske krize.

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas drži svoju godišnju televizijsku sesiju pitanja i odgovora sa Rusima, koja će delimično biti posvećena ekonomskoj situaciji u zemlji gde galopirajuća inflacija utiče na kupovnu moć.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    16. april 2015 | 16:34

    Propade sirota Rusija kako ce bez poljskih jabuka i francuskog vina ja sam mislio da ce svi pokrepati od gladi pod sankcijama ha ha ha.Nije to kvazi drzava i to je mocna RUSIJA naprijed PUTINe BOG Ti je svjedok da radis pravu stvar ne samo za rusiju nego za cijelu jadnu i nemocnu evropu

  • GORKI

    16. april 2015 | 17:17

    TOLIKO O PROPASTI RUSIJE. HAHAHAHA.

  • SAMO POZITIVNO

    16. april 2015 | 16:03

    Država poput Rusije ne može se slomiti sankcijma...ne znam tkome je uopće palo napamet uvoditi sankcije jednoj tako moćnoj državi kao što je Rusija...al dok je svijeta biće i budala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA