DEVOJČICU (4) UBIO SIRUP ZA KAŠALJ: Ovo su JEZIVI detalji misteriozne smrti!

Devojčica Pia i njena sestra bliznakinja su sredinom januara dobile jak kašalj. Majka ih je odvela kod lekara, a nakon pregleda doktorka opšte prakse im je prepisala sirup. Uveče pre spavanja, majka je ćerkama dala sirup i obe su zaspale. Međutim, četvorogodišnja Pia se narednog jutra nije probudila

  • 5

Posle više od dva meseca od iznenadne smrti jedne četverogodišnje devojčice iz Klosterojburga (Klosterneuburg), donjeaustrijskog grada nedaleko do Beča, konačno su objavljeni su rezultati obdukcije.

Prema izveštaju četvorogodišnja Deniz (Denise) je umrla zbog trovanja lekovima. Kobne noći, majka je devojčici pre spavanja dala sirup za kašalj. Međutim majka je ujutro zatekla mrtvo dete. Odmah je naređena obdukcija, da bi se utvrdio uzrok smrti. Već tad se pretpostavljalo da je Denizinu smrt prouzrokovano medikament.

Da podsetimo u Austriji je u februaru još jedna devojčica preminula pošto je popila sirup za kašalj. Pia (4) iz donjoaustrijskog mesta Kricendorf (Kritzendorf ) u blizini Beča popila sirup protiv kašlja "kodipertusin“ (codipertussin), piše danas austrijski Hojte. Vlasti su naredile obdukciju tela devojčice, a u istragu se uključilo i Državno tužilaštvo.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alexandre Jacques Foto-ilustracija: Profimedia/Alexandre Jacques

Devojčica Pia i njena sestra bliznakinja su sredinom januara dobile jak kašalj. Majka ih je odvela kod lekara, a nakon pregleda doktorka opšte prakse im je prepisala sirup. Uveče pre spavanja, majka je ćerkama dala sirup i obe su zaspale. Međutim, četvorogodišnja Pia se narednog jutra nije probudila.

Čim je primetila da ćerka ne daje znake života, majka je zgrabila njeno beživotno telo i odmah otišla u bolnicu. Međutim, maloj Piji nije bilo pomoći i lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prc

    18. april 2015 | 12:50

    Uzas

  • Sladja

    18. april 2015 | 12:40

    Ne verujem da je sirup uzrok smrti i ako jeste, onda je dato preko mere....cudno i nejasno, drago dete pocivaj u miru :'(

  • mrz

    19. april 2015 | 01:13

    Pothitno u Srbiji uvesti zakon o baveznom tretiranju cetvorogodisnje dece tim sirupom. Ko ne bude dao detetu sirup neka mu Centar Za Socijalni Rad oduzme dete zbog zanemarivanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA