(UZNEMIRUJUĆE) BIZARNI SPEKTAKULARNI DOČEK: Kralj trefa se vratio u staklenom kovčegu u Bagdad nakon 12 godina (FOTO) (VIDEO)

Al-Duri (72), vođa Nakšbandi vojske, bio je na američkom popisu najtraženijih Iračana, popularno zvanom "Špil 55", a nosio je nadimak "Kralj tref". Imao je snažan uticaj na uzdizanje Islamske države

  • 6

Telo bivše desne ruke Sadama Huseina, Izata Ibrahima al-Durija (72), predato je iračkim vlastima na dalju analizu. Članovi paravojne organizacije Hezbolaha koja se uz vladine snage bori protiv Islamske Države, izneli su Izata Ibrahima al-Durija u staklenom kovčegu iz jednog od desetak vozila u teško naoružanom konvoju koji je blokirao centar Bagdada.

BILI SU DIKTATOROVA DESNA RUKA: A sada su siva eminencija Islamske države!

Iračke vlasti kazale su kako je Izat Ibrahim al-Duri poginuo boreći se protiv vladinih snaga severno od Bagdada u petak.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Danas je telo vraćeno u Bagdad i prevezeno u Ministarstvo zdravstva dok se gomila okupila što je bliže mogla kako bi videli taj događaj, a sve je prenosila nacionalna televizija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Al-Duri (72), vođa Nakšbandi vojske, bio je na američkom popisu najtraženijih Iračana, popularno zvanom "Špil 55", a nosio je nadimak "Kralj tref".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nakon pada Sadama, Duri je proveo čitavih deset godina kao begunac i mnogi su verovali da je mrtav, pre nego što se ponovo pojavio kao duhovni vođa pokreta nastalog s ciljem vraćanja Baat stranke na vlast.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Al-Durijeva smrt snažan je udarac militantima pošto se veruje kako je imao snažan uticaj na uzdizanje Islamske države Iraka i Levanta (sadašnja Islamska država).

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Njegova kćerka je bila udata za Sadamovog starijeg sina, kojeg su zajedno s bratom ubile američke snage u Mosulu 2003. godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Fotografija njegove krvave ranjene glave bez zuba i s narandžastom bradom pojavila se već u petak na društvenim medijima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaf

    21. april 2015 | 11:59

    Svaka cast tako i treba kada se voli i postuje svoje a kod srba nato ubijo decu nema ni spomenika

  • 1389

    21. april 2015 | 11:45

    Nadam se da ovo nije general Al Duri ...

  • Bosco

    27. april 2015 | 21:23

    @ Ал-Валид Ови твоји (ИД) много бољи, вазда се према заробљеницима господски понашали... Е они имају везе са исламом...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA