Amerikanci plešu za bolesnu srpsku decu! (VIDEO)

Predstava "Skriveno blago" sa kojom će baletska trupa "Ballet Magnificat" iz SAD nastupiti prvi put u Srbiji, utemeljena je na istinitoj priči iz Drugog svetskog rata. Sav prihod od ulaznica biće doniran udruženju "Sve za osmeh", koje se bavi problemima dece koja boluju od hroničnih bolesti bubrega

  • 0

Baletska trupa "Ballet Magnificat" iz SAD nastupiće u petak, 24. aprila, u Domu omladine Beograda i u subotu u Kulturnom centru Rakovica sa predstavom "Skriveno mesto", a sav prihod od ulaznica će biti doniran udruženju "Sve za osmeh" koje se bavi problemima dece obolele od hroničnih bolesti bubrega.

Predstava "Skriveno blago"”, sa kojom će ova baletska trupa nastupiti prvi put u Srbiji, utemeljena je na istinitoj priči iz Drugog svetskog rata iz Holandije, o dve sestre koje su u svojoj kući sakrivale komšije Jevreje i zbog toga bile proterane u koncentracioni logor (na našem jeziku je objavljena knjiga "Skrovište" po istoj priči).

Ove dve sestre su skrivale Jevreje od NACISTA, a onda im se desilo nešto STRAŠNO! (VIDEO)

Organizatori nastupa su udruženje "Sve za osmeh"”, Evanđeosko udruženje studenata, organizacija "Evropska inicijativa", organizacija "Krugovi umetnosti", u saradnji sa Protestantskim evanđeoskim crkvama.

Cena ulaznice za predstavu u Domu omladine je 500 dinara, a sav prihod od ulaznica će biti doniran udruženju "Sve za osmeh“", koje se bavi problemima dece koja boluju od hroničnih bolesti bubrega.

Karte se mogu kupiti na biletarnici Doma omladine ili preko Event tima.

"Ballet Magnificat" je profesionalno hrišćansko baletsko udruženje osnovano 1986. godine u državi Misisipi, a taj ansambl poznat je kao prva hrišćanska plesna organizacija u Sjedinjenim Američkim Državama.

Foto: Promo / EUS Foto: Promo / EUS

Njihov rad obeležen je mnoštvom međunarodnih nastupa.

Od 1989. godine "Ballet Magnificant" ima svoju Umetničku školu ("School of the Arts"), koja obučava profesionalne plesače iz celog sveta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA