DA LI KOMUNIZAM JAČA U SRBIJI I HRVATSKOJ? Evo šta tvrde komunisti!

Čuvare komunističkih tekovina nije iznenadilo što čak 39 odsto Hrvata smatra da je najlošiji potez njihove predsednice - uklanjanje Brozove biste iz rezidencije

  • 39

Da li je istina ili zabluda da duh komunizma jača u Srbiji i Hrvatskoj najbolje pokazuje nedavno istraživanje u Hrvatskoj o početnim rezultatima novoizabrane predsednice Kolinde Grabar Kitarović prema kojem je čak 39 odsto građana najlošijim potezom u njenom mandatu ocenilo - uklanjanje Titove biste iz službene rezidencije na Pantovčanku.

- U Jugoslaviji su se poštovala radnička prava, radilo se, gradilo, imali smo izvanredno školstvo i zdravstvo. A šta nam je ova nazovi demokratija donela? Uništila je sve što je stvorio socijalizam. Napravila je prosjaka od radnika, a nama prodaju praznu priču kako za vreme Tita ništa nije valjalo. Ustvari sad ništa ne valja! - objašnjava Blaško Gabrić osnivač grupe građana "Mini Jugoslavija" naglašavajući kako je sve više mladih koji podržavaju ideje komunizma.

- Mladi podržavaju ideje komunizma, jer su svesni da ovako više ne može. Mi školujemo decu, a onda ona odu u inostranstvo, pošto ovde više ne mogu da prežive. Stranci kradu naše talente, naše mozgove. Ja sam čak došao na ideju da formiram Maticu useljenika Jugoslavije, da ljude koji su se penzionisali širom sveta vratimo u zemlju, pa barem neka penziju troše ovde - objasnio je Blaško sa kojim je saglasan i Vojislav Radojević, član Sekretarijata Komunističkog pokreta Srbije.

Foto: AP/Tanjug/Lana Slivar Dominic Foto: AP/Tanjug/Lana Slivar Dominic

- Komunizam i takav kakav je bio, bolji je od sadašnjeg sistema. Što se, pak rezultata ankete u Hrvatskoj tiče, ne bih rekao da je to pokazatelj da su Hrvati nešto posebno vezani za Jugoslaviju i Tita, jer je kod njih nacionalno uvek nadvladavalo klasno - objasnio je Radojević.

Inače, Podgorica je jedini grad bivše Jugoslavije koji u praksi drži staru državu na okupu.

Prestonica Crne Gore i danas ima ulice nazvane po glavnim gradovima svih ostalih jugoslovenskih republika: Beogradsku, Zagrebačku, Sarajevsku, Ljubljansku i Skopsku. Interesantno je i da mnogi Crnogorci i dalje Podgoricu nazivaju starim imenom - Titograd!

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žeželj

    22. april 2015 | 10:25

    Otvoriti odmaralište na Golom Otoku pod hitno, pa nek se gospoda "demokrate" druže i brčkaju.

  • Lala

    22. april 2015 | 10:36

    Jedan korak Nazad a sada dva napred. Razbićemo kapitalizam njihovom metodom. Živjela, živela Jugoslavija i svi narodi i narodnosti lepre nam domovine okupirane od nacionalista i konja svih bola.

  • f

    22. april 2015 | 10:31

    sad ke gotovo, gdje amerikanac zakorači tu trava više ne raste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA