POSLE PET MESECI: Unija sindikata prosvetnih radnika prekida štrajk!

- Tek danas, pet meseci od početka štrajka, usmenim putem, dobili smo čvrste garancije o posvećenosti Vlade našim zahtevima kroz realizaciju dosadašnjih dogovora - saopštilla je Unija sindikata prosvetnih radnika nakon sednice Glavnog odbora

  • 2

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučila je danas da prekine štrajk, nakon potpisivanja ponuđenog Sporazuma o mirnom rešavanju spornih pitanja.

Prosvetari konačno prekidaju štrajk?

- Tek danas, pet meseci od početka štrajka, usmenim putem, dobili smo čvrste garancije o posvećenosti Vlade našim zahtevima kroz realizaciju dosadašnjih dogovora - saopštila je Unija sindikata prosvetnih radnika nakon sednice Glavnog odbora.

Taj sindikat navodi da je sve vreme od izlaska iz štrajka dva sindikata, insistirala na dodatnim garancijama Vlade Srbije i resornog ministarstva, o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u obrazovanju.

MINISTAR PROSVETE ZAPRETIO PROSVETARIMA: Ko bude štrajkovao neće dobiti platu!

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Navodi se da je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić govorio danas pred članovima Glavnih odbora sindikata u štrajku o neophodnosti uvođenja platnih razreda, što bi trajno popravilo naše zarade, smatrajući to prioritetom u radu svog ministarstva.

Pratićemo odluke Vlade i biti partneri u donošenju važnog Zakona, koji se tiče platnih grupa i razreda u javnom sektoru i dogovarati iznos nagrada i pomoći zaposlenima u obrazovanju - piše u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika.

Sindikat radnika u prosveti Srbije najavio je da će sutra održati sednicu predsedništva na kojoj će biti doneta odluka o eventualnom prekidu štrajka.

Štrajk dva sindikata skraćenjem časova na 30 minuta traje od 17. novembra prošle godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ~©Panco ©~

    22. april 2015 | 21:34

    Kod privatnika da rade deset sati za dvesta evra bez pauzr.Pa neka onda uce decu i onako ih nista i ne nauce!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA