MOLIM VAS, ZAUSTAVITE IH: Pogodiće vas potresno pismo ove devojčice (13)!

Njeno pismo objavili su mnogi indijski mediji, a onda je ceo svet zastao i zamislio se pred njenim strašnim problemom

  • 6

Trinaestogodišnja devojčica iz Indije, Duli Hembrom, koju roditelji žele da udaju, napisala je potresno pismo svom učitelju kojeg moli da spreči brak, kako bi mogla da nastavi da ide u školu.

Njeni roditelji su čvrsti u nameri da je udaju.

PISMO OVE DEVOJČICE JE POTRESLO CEO SVET: Majka i njen dečko su mi slomili kičmu! (FOTO)

- Ne želim da se udam. Zaklela sam se da se neću udati pre nego što napunim 18 godina. Želim ići u školu. Molim vas, zaustavite ih - napisala je očajna Duli Hembrom iz indijskog grada Jamshedpura.

Njeno pismo objavili su mnogi indijski mediji, a njen otac je rekao da i dalje ne želi da odustane od njene udaje jer je u Indiji praksa da se devojčice venčavaju kao veoma mlade. "Odrasloj" devojci posle je jako teško naći muža.

Indija je poznata pa dečjim brakovima, a prema statistikama UN-a 18 odsto devojčica udaje se pre nego što navrše 15 godina dok ih 47 odsto stupa u brak pre 18 godina.

(Telegraf.rs/ Izvor: Dnevnik.rh)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    22. april 2015 | 22:17

    Kada ovo pročitam bude mi muka. Gde su svetske organizacije za zaštitu dece??

  • Zagorac Cvijetimir

    23. april 2015 | 00:20

    Poludeo svet ljudi.Uso djavo u ljude.Uzas sta se sve desava sa ljudima i decom.I kakvi so to roditelji.To su Monstrumi.Neko nemoze da ima decu a,Bog kome da da imaju dece evo sta deci rade.Gleda Bog sve ovo.Svi ce ispastati za svoje gtehe.Malo ce ostati bezgresni sve sto otane i nevalja Djavo uzima sebi. Zagi.

  • 1992

    22. april 2015 | 23:35

    Jedna milijarda ljudi živi u Indiji. 50% su muškarci. 50% od toga su mladji od 18 godina, znači 250 miliona su pedofili i niko ih ne bombarduje, i netraži da se oni promenu. Kuda ide ovaj svet?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA